Confetti November 2023

Vanuit het bestuur voor u gelezen:

De bruto prijzen voor de opvang bij kdv Domino+ zullen met ingang van

1 januari 2024, als gevolg van diverse prijsstijgingen waar iedereen zowel zakelijk als privé mee te maken heeft, verhoogd worden. Omdat de nieuwe CAO pas in juli 2024 zal worden afgesloten houden wij graag de mogelijkheid open om de prijs indien nodig per 1 juli 2024 nogmaals aan te passen.

Het nieuwe uurtarief per 1 januari 2024:     Dagopvang            € 9,65

BSO                      € 8,30

Vanuit de overheid:

De Tweede Kamer heeft een amendement aangenomen om de maximum uurprijzen voor kinderopvangtoeslag in 2024 extra te verhogen.

De maximum uurprijzen worden vanaf 2024 voor alle opvangsoorten  verhoogd. Dit betekent dat de maximum uurprijs voor de dagopvang stijgt naar € 10,25. Voor de buitenschoolse opvang stijgt het bedrag naar € 9,12.

Dienst Toeslagen zal ouders vanaf eind december 2023 al hogere voorschotten uitbetalen op basis van de nieuwe maximum uurprijzen, nog voor het spoedbesluit definitief is vastgesteld. Toeslagen loopt daarmee vooruit op de besluitvorming, zodat ouders zo snel mogelijk over de hogere voorschotten kunnen beschikken.

Vanuit de Dominosisters:

  • Kinderen zijn echte smaakavonturiers. Ze hebben meer smaakpapillen dan volwassenen. Daarom is het belangrijk om ze vroeg volop nieuwe smaken, geuren, kleuren en texturen te laten ontdekken. Dat draagt bij aan hun smaakontwikkeling. Kinderen die met meer smaken bekend zijn, eten vaak gevarieerder en dus gezonder. Dat heeft voordelen voor nu en later.  Domino+ laat haar maaltijden leveren door Eet Komeet. De maaltijden van Eet Komeet zijn toegespitst op de gezondheid van uw kind. Ze bereiden dagelijks verse maaltijden zonder toevoeging van zout    en maken gebruik van volkoren producten. Door de grote variatie in hun aanbod maken de kinderen tevens kennis met verschillende smaken en texturen.
  •  Ook bij Eetkomeet is het mogelijk een warme maaltijd voor thuis te bestellen!
  • En over gezonde voeding gesproken…..we merken weer steeds meer dat kinderen ongezonde ontbijtjes mee krijgen. En niet alleen ongezond maar vooral heel veel zoet. Dit is ongezond voor het kind, zorgt voor energiepieken en is heel slecht voor de tandjes.
  • De regel binnen Domino+ is dat kinderen voor hun ontbijt een boterham mee mogen nemen. Van ons krijgen ze dan iets te drinken. We zullen vanaf nu de ongezonde ontbijtjes dan ook weer terug doen in het bakje van uw kind.
  • Denkt u eraan dat alles wat u voor uw kind meeneemt voorzien is van een naamlabel?
  • Veel kinderen hebben luierbroekjes, dit kost extra tijd tijdens het verschonen. Luierbroekjes zijn alleen handig en nodig wanneer uw kind bijna zindelijk is.

 

 

 

Vanuit groep 2:

Even een berichtje uit groep 2. Het nieuwe thema “kleuren” is begonnen. Wat kunnen we daar veel mooie knutselwerkjes rond maken. Zoals bijv. Elmer de gekleurde olifant.

Ook zijn er nogal wat kindjes 4 jaar geworden. Die gaan nu naar de basisschool en sommige ook naar onze BSO, dus die blijven we gelukkig nog vaak zien. Hierdoor waren er weer wat plaatsjes vrij voor nieuwe kindjes. Die moeten natuurlijk weer even wennen aan ons, aan de groep, de ruimte en het geluid, maar dat komt vast weer goed.

Vanuit groep 3:

Kinderen die thuis in slaap gewiegd worden, kunnen problemen ervaren op het Kinderdagverblijf. Als je je baby continue in slaap wiegt dan kan het zijn dat er een slaapassociatie ontstaat en dat je baby  niet zelfstandig kan slapen. Dit betekent dat je kind jou nodig heeft om in slaap te vallen, bv. door hem te voeden of wiegen. Als dit bij jouw baby het geval is, kan hij dus niet zonder jouw hulp verder slapen. Hoe rustgevend en natuurlijk het ook voor moeder is blijkt je baby hierdoor niet goed door te slapen. Een vast bedtijdritueel kan helpen, het geeft je kindje voorspelbaarheid wat zorgt voor een veilig gevoel, wat het makkelijker maakt voor je kleine om te gaan slapen. Een vast ritueel houdt ook zijn biologische klok goed. Voor zijn hersenen is dan duidelijk wanneer ze het slaaphormoon (melatonine) aan moeten maken. De slaapjes overdag zijn dus heel belangrijk. Ze helpen bij het groeien en ontwikkelen, ook kunnen ze zorgen voor een beter humeur en huilen minder maken. Zorg dus er voor dat je baby zelfstandig in slaap valt! Ook wanneer er thuis gebruik wordt gemaakt van bv. een tut, knuffel, slaapzak of witte ruis neem dat mee naar het kinderdagverblijf zodat het bed ritueel van het kindje hetzelfde blijft en niet wordt verstoord.

Vanuit de peutergroep/3+:

In oktober hebben we de herfst bewonderd. We hebben veel buiten gespeeld en gekeken naar de veranderingen in de natuur. Bladeren die kleuren, bomen die kaal worden en dennenappels die op de grond liggen. Al het moois van de herfst hebben we bij elkaar gezocht. Ook hebben we de herfst binnen voortgezet door heel veel leuke activiteiten uit te voeren rondom het thema “karel in de herfst“

Begin november zijn wij gestart aan een nieuw thema, namelijk het thema kleuren: “het grote kleuren boek van Elmer”. We hebben met de kinderen al verschillende activiteiten uitgevoerd. Eén van de activiteiten is kleuren mengen. De kinderen mochten twee kleuren kiezen om te mengen, rood, blauw of geel.

Vanuit de BSO:

 

We hebben tijdens de herfstvakantie verschillende activiteiten uitgevoerd waarin we taal, sociaal- emotionele, motorische en nog veel meer ontwikkelingen hebben gestimuleerd. We hebben met de kinderen herfst bingo gedaan waarbij we met de kinderen naar buiten zijn geweest. We hebben gekeken wat er op de kaart te zien was en/of we het konden vinden. We hebben de eikels, blaadjes, paddenstoelen en spinnen gevonden. Helaas konden we niet alles vinden. Het was een leuke speurtocht!

We zijn ook samen met de kinderen naar het festival van KaaiDuurzaam geweest, kinderen mochten hier één voor één activiteiten uitvoeren. We hebben meerdere activiteiten met ze uitgevoerd zoals verschillende honingen proeven, fietsen voor onze eigen smoothie, verschillende pannenkoeken proeven waarbij we mochten raden wat erin zat, we gingen lopen op het blote voeten pad en we mochten ook heel hard gaan drummen!

 

 

Volgende Confetti  januari  2024

Voor nu alvast fijne feestdagen!   

Scroll naar boven

Maartje Koenraad

Mijn naam is Maartje Koenraad geboren op 22.02.1986 en heb een dochtertje, Lou.
Ik ben vanaf juli 2008 in dienst bij Domino. Heb hiervoor de opleiding spw niveau 3 gevolgd.
Mijn hobby’s zijn dansen en leuke dingen doen met vriendinnen en natuurlijk met Lou.
Ik vind het super om met kinderen te werken vooral door het enthousiasme van kinderen en elke dag is anders. Domino+ voelt als een tweede thuis.

Martine

Ik ben Martine. Geboren op 01.07.1982. Ik ben samenwonend en heb twee kindjes.
Aimée van 4 en Ella van 2.
Ik ben sinds 13 september 2001 werkzaam bij Domino +. Ik heb de opleiding spw aan het Baronie in Breda gevolgd.
De reden dat ik het werken bij Domino + zo leuk vind is omdat ik iedere dag weer de warmte en gezelligheid van al de kindjes mag ervaren.
We maken van iedere dag weer een feestje!

Anja Schläfli

Mijn naam is Anja Schläfli, geboren op 31.10.1979.
Ik ben getrouwd met Serge en wij hebben samen 2 kinderen, Sebas en Ivar.
In mijn vrije tijd ben ik graag op pad; met mijn gezin of vriendinnen, sporten en shoppen.
Ik ben in 2001 als stagiaire begonnen op kdv Domino en na het afronden van mijn opleiding Kinderopvang op het Baronie College in Breda kon ik gelukkig blijven.
Vanaf 2011 vindt u me vooral op kantoor en af en toe op de groep. Sinds 2014 ben ik bestuurslid.
Deze afwisseling maakt het werk ontzettend leuk en uitdagend.
Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken en de sfeer bij ons is gezellig, laagdrempelig en gemoedelijk.

Coby Jongmans

Ik ben Coby Jongmans – van Merrienboer, geboren op 8 augustus 1958. Getrouwd met André Jongmans.
Ik ben de trotse moeder van Femke, Emil en Marleen en heb 5 kleinkinderen , Jardi, Leila, Nowa, Milou en Manouk waar ik natuurlijk nog veel trotser op ben.
In 1987 ben ik gestart als vrijwilligerster bij peuterspeelzaal `De Boefjes`en vanaf 1989 ging ik op verzoek van het toenmalig bestuur aan de slag als peuterleidster bij peuterspeelzaal `Harlekijntje`.
Vanuit hier ben ik m´n opleiding gaan volgen, eerst een thuisstudie, later de LKC en direct aansluitend de opleiding Directie Kinderopvang bij het Regionaal instituut voor beroepsonderwijs in ’s-Hertogenbosch, mijn lievelingsstad trouwens. 1 September 1995 was het dan zo ver en kon ik beginnen met het realiseren van mijn droom, kinderdagverblijf Domino. Mijn baan, het werken met kinderen, ouders en een leuk team brengt mij veel afwisseling en voldoening.
Ik kan hier knutselen, kroelen, organiseren, heb gesprekken met ouders, leidsters en externe partijen, zit op kantoor en sta op de groep, elke dag is weer een verrassing.
Ik lees graag, vind het heerlijk om een stuk te lopen en zo m’n hoofd leeg te maken en genieten van zon, zee, strand en heel veel soorten muziek.

Selina

Beste ouders en verzorgers.

Hallo, mijn naam is Selina, ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn man en kinderen in Roosendaal. Wij hebben samen twee zonen van zes en vier jaar oud.
Per 1 september ga ik starten bij Domino+, voor mijzelf geen onbekend terrein. Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen bij Domino+ en ook onze eigen kinderen hebben gebruik gemaakt van de opvang bij Domino+.
Het enthousiasme, hun energie en de eerlijkheid van kinderen is wat me erg aantrekt en wat het werken met kinderen bijzonder maakt.
Ik heb onwijs veel zin om me aan te sluiten bij Domino+ en om jullie te gaan leren kennen.


Tot snel,
Groetjes Selina.

Peggy Randsdorp

Hallo,
Ik ben Peggy Randsdorp, geboren op 18 juni 1974.
Ik woon samen met Jan de Vugt en mijn dochters Isa (’98) en Luna (’01) in Oud Gastel.
In 1995 heb ik mijn mbo LKC diploma behaald en ben ik op 1 juni 1996 komen werken op kinderdagverblijf domino+.
Werken met kinderen, dat wilde ik altijd al.
Ze maken me blij en ik geniet van hen, hun te zien groeien en te ontwikkelen, daar in de ondersteunen en te stimuleren. Maar ook vooral het thuis gevoel te geven, veilig , liefdevol en welkom. Dit ook met betrekking tot de ouders. Hoe fijn als je dit werk mag doen!
Mijn hobby’s zijn bakken, zingen, op vakantie gaan en quality time doorbrengen met familie en vrienden.
Als persoon ben ik over het algemeen vrolijk, eerlijk, open, en enorme kletskous en hou van humor.

Rowan de Groen

Ik ben Rowan de Groen en ben geboren op 21.04.1990. Ik heb de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 afgerond en sinds Juni 2010 ben ik werkzaam bij Domino.
Ik heb een eigen huisje waar ik heel blij mee ben. Ik heb voor dit werk gekozen, omdat ik al van jongs af aan graag met kinderen wilden werken, de afwisseling en de dankbaarheid van de kinderen zorgen er voor dat ik iedere dag met een glimlach naar het werk ga.
Voel me thuis bij Domino+ en je bouwt een band op waardoor je het vertrouwen van een kind en ouders hebt.
Mijn hobby’s zijn voetbal, fitness, festivals en allerlei andere leuke dingen ondernemen met familie en vriendinnen/vrienden.

Martine Manné

Hallo, ik ben Martine Manné, geboren op 29.08.1973. Sinds 21-04-2007 ben ik getrouwd met Marc Manné.
Samen hebben wij 2 kinderen, Lot (geboren op 2 mei 2003) en Sjors (geboren op 12 juni 2006).
Ik heb de HBO-SPH gedaan, en werkte na mijn afstuderen op het Sterrebos.
Toevalligerwijs kwam ik bij Domino terecht en ik werk hier vanaf januari 1997, dus al meer dan 20 jaar!
Voordat ik mijn opleiding ging doen had ik nooit gedacht dat ik werken in de kinderopvang zo leuk zou vinden!
Het is afwisselend, geen dag is hetzelfde, je krijgt zoveel liefde, vrolijkheid en gezelligheid van de kindjes en het contact met ouders vind ik ook erg leuk.
Ik vind het interessant om te zien hoe de kindjes zich ontwikkelen en het geeft een voldaan gevoel als een kindje na 4 jaar bij ons als zelfverzekerd individu-tje de basisschool binnen stapt.
Maar een dag waarop je lekker hebt kunnen voorlezen, een verdrietig kindje hebt kunnen troosten en met zijn allen iets leuk hebt kunnen knutselen geeft ook een heel voldaan fijn gevoel. En dan ook nog met zulke collega’s om je heen, wat wil je nog meer!
Dit alles maakt dat ik er na 20 jaar nog steeds van geniet om hier te mogen werken!
Op de dagen dat ik niet bij Domino+ ben vind ik het heerlijk om mijn hobby uit te voeren : armbanden maken.
En daarnaast knutsel, prul en verf ik van alles en nog wat!

Desiree de Jong

Lieve ouders/verzorgers van de kinderen van Domino+

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Desiree de Jong. Ik ben geboren op 12 juli 1987 en ben mama van Nora. Ik woon in Bergen op Zoom maar kom vanaf juni weer terug naar Roosendaal gereden om 3 dagen in de week begeleidster te zijn van jullie kids. In 2008 mocht ik na mijn stage bij Domino blijven werken als kinderopvang leidster niveau 3. Hier heb ik 6 jaar met heel veel liefde mogen werken maar kwam er in de crisisperiode van 2014 hier helaas een einde aan.
Sindsdien heb ik me altijd op het gebied van baby’s en kinderen kunnen ontwikkelen. Ik heb een korte periode gewerkt bij de Prenatal in Bergen op Zoom en ben daarna gaan werken op een buitenschoolse opvang in Bergen op Zoom. Toen ik moeder werd ben ik overgestapt naar meer vrijheid en ben ik als nanny gaan werken bij een gezin in Wouw. Dit was ook voor en naschoolse opvang maar dan bij het gezin thuis. Zo had ik tussendoor, tijdens schooltijd, tijd en ruimte voor mijn eigen gezin en huishouden. Hier ben ik sinds Februari 2022 mee gestopt omdat de kinderen groter en zelfstandig werden.
Maar nu ben ik weer terug bij Domino!

Ik heb er super veel zin in en kijk erg uit naar de kennismaking met jullie.

Tot snel!

Groetjes Desiree

Xiomara

Ik ben Xiomara, geboren op 18.09.1959, ik ben getrouwd met Ger en moeder van Prince & Jerry. Ik ben sinds 01-09-1995 in dienst eerst bij Domino, nu Domino+. Mijn opleiding: LKC Pedagogisch werk Niveau 4 Medical Missionary Health Training. Piramide -methode Natuurvoedingsadviseur. Mijn hobby’s zijn: Fitness, wandelen, goede gesprekken voeren, zwemmen (in de zee), winkelen en lezen. Waarom ik met kinderen werk: wanneer je met kinderen werkt blijf je jong en je kan veel van ze leren. Wij volwassenen mogen als kinderen zijn, ze blijven niet lang boos en ze zijn eerlijk. Verder zijn ze grappig je kan ermee lachen. Kortom, kinderen hebben geen zorgen.

Lincy Clement van Eekelen

Mijn naam is Lincy Clement van Eekelen, geboren op 20 April 1993.
Sinds 10-08-2017 getrouwd met Pim Clement en wij wonen samen in Roosendaal.

Mijn hobby’s zijn wandelen met onze hond, winkelen, boek lezen en er lekker samen op uit met mijn man, familie & vrienden.

Ik heb in 2011/2012 stage gelopen bij domino in mijn tweede leerjaar met heel veel plezier.
Nadat ik mijn diploma pedagogisch medewerker niv 3 heb behaald ben ik aan de slag gegaan als gastouder aan huis. En gecombineerd met werken bij twb. Als gastouder ben ik gestopt omdat de kinderen groter werden.
En nu mag ik met heel veel enthousiasme aan de slag als pedagogisch medewerkster bij Domino+.
Het werk als pedagogisch medewerkster vind ik geweldig. Omdat je de kinderen ziet groeien en je ze daarin kan ondersteunen en begeleiden. En dat samen met ouders en collega’s.

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Tot snel,

Groetjes Lincy

Ilayda

Mijn naam is Ilayda en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer momenteel het derde jaar van de opleiding MBO gespecialiseerd pedagogische medewerker op het Curio college in Roosendaal.

De komende periodes zal u mij nog vaker zien op de groepen. Ik kom namelijk werken bij de kinderopvang, tussen schoolse en buiten schoolse opvang, bij Domino+. Na het aantal maanden waarin u mij heeft gezien als stagiaire ben ik nu ook een collega:). Ik heb er ontzettend veel zin in en geloof er in dat het een leuke, gezellige en sfeer volle periode zal zijn voor mij.

Liefs, Ilayda

Julliette Crezee

Hallo ik ben Juliette Crezee, geboren op 22 september 1991 en nog steeds niet getrouwd maar woon samen met mijn vriend en kindjes Dani en Nora.
Ik werk al een tijdje bij Domino+ vanaf juni 2011, ik heb eerst een klein jaartje stage gelopen toen ik de opleiding pedagogische medewerker niv 3 deed.
Na die periode mocht ik blijven als inval kracht. Hobby’s uhm nou met 2 kinderen thuis om me heen is dat soms wat moeilijk, ik geniet vooral van hen en de dingen die we samen doen.
En af en toe dan lekker shoppen en kletsen met vriendinnen en familie. Ik ben elke keer nog steeds blij dat ik na mijn stage periode als inval kracht hier ben begonnen.
Het is heerlijk werk om te doen, chagrijnig hoef je niet te zijn want 1 lachje van een klein hummeltje doet je dag weer helemaal goed!
Elke dag is anders en dat is juist zo leuk! Je ziet de kinderen die er al een tijdje komen met de maanden groeien en andere dingen doen.
En wat is er mooier dan een lach op hun gezicht toveren door even te kroelen of leuke activiteiten te doen.

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!