confetti november 2022

 

Vanuit het bestuur:

De bruto prijzen voor kinderopvang zullen bij kdv Domino+ in 2023, met name als gevolg van de stijging van sociale lasten, pensioenpremies, energiekosten en  hogere uitgave aan boodschappen toenemen met 3,5%. De prijzen voor BSO zullen stijgen met 3%. De (hoge) inflatie wordt slechts gedeeltelijk in de prijzen verwerkt omdat wij ervan uitgaan dat de huidige, extreem hoge inflatie niet blijvend zal zijn. Omdat er nog geen nieuwe CAO is afgesloten en hierin hoogstwaarschijnlijk wel een flinke salaris verhoging zal zitten houden wij graag de mogelijkheid open om de prijs indien nodig per 1 juli nogmaals aan te passen.

Het nieuwe uurtarief per 1 januari 2023:

Dagopvang           € 9,35

BSO                      € 8,20

Vanuit de overheid:

De kinderopvangtoeslag neemt met ingang van 1 januari 2023 toe met  5,7%.

Verder zal de koppeling met het aantal gewerkte uren worden losgelaten. Dus wanneer beide ouders in een kalenderjaar 12 maanden hebben gewerkt, dan kunnen zij aanspraak maken op 230 x 12 maanden kinderopvangtoeslag. Hoeveel uren zij daadwerkelijk hebben gewerkt, is niet meer van belang.

 

Vanuit de Dominosisters:

  • 11 Augustus kregen wij A. Nuiten, inspecteur van de GGDWB, op bezoek voor de jaarlijkse onaangekondigde controle. Mevrouw Nuiten heeft van 10.00 uur tot 13.00 uur met ons meegekeken, vragen gesteld en aantekeningen gemaakt. Dit natuurlijk op alle groepen. Op kantoor zijn de contracten en diploma’s doorgenomen en ter beoordeling zijn pedagogisch beleid en het beleid veiligheid en hygiëne naar haar verzonden. Ook dit jaar weer een dikke pluim van de inspectie. 1 punt van verbetering is er wel aangedragen waar we dan ook gelijk mee aan de slag zijn gegaan na het afgeven van het rapport (zie website).

Mevr. A. Nuiten gaf ons het advies een manier te zoeken om duidelijker aan te geven aan kinderen en ouders wie de mentor van het kind is en waar de mentor voor staat. Binnenkort kunt u dus een brief ontvangen met uitleg rond het mentorschap, gaan er foto’s in de mapjes van de mentoren en komen de namen van de mentoren op de postbakken van de BSO’ers. We zullen gaan proberen het mentorschap duidelijker te maken aan de kinderen door foto’s te kijken en er over te praten. Met de BSO’ers zal er jaarlijks een gesprek plaats vinden en voor de kinderen van 0- tot 4 jaar komen er 2 verplichte gesprekken met de ouders.

• Vanaf 1 november 2022 krijgen wij onze warme maaltijden niet meer van Culinair Kommers maar van Eet Komeet. De maaltijden van Eet Komeet zijn nog

meer toegespitst op de gezondheid van uw kind. Ze bereiden dagelijks verse maaltijden zonder toevoeging van zout en maken gebruik van volkoren producten.

 Door de grote variatie in hun aanbod maken de kinderen tevens kennis met verschillende smaken en texturen.

Ook bij Eetkomeet is het mogelijk een warme maaltijd voor thuis te bestellen.

Vanuit groep 2:

 

 

 

 

 

De meest kindjes beginnen èn eindigen hun dag in groep 2. Er is nogal eens wat verwarring over de jassen, tassen en schoenen. Daarom hebben we, zoals op de foto’s te zien, de kasten waar alles in hoort laten bestickeren. Zo is het voor iedereen duidelijk waar je de schoentjes, jasjes en tasjes van je kind kwijt kunt. Per groep staan er dezelfde kasten met dezelfde bestickering. Hang/zet de jas/tas en schoenen in de kasten bij de groep waarin je kind geplaatst is (zie nr. op het bakje). Als alles namelijk op z’n plek staat/hangt maakt het dat voor ons ook een stuk makkelijker als we buiten gaan spelen met jullie kindjes. Zo kunnen wij de spullen sneller vinden en is het ook een stuk fijner voor de kinderen omdat ze dan minder lang moeten wachten tot ieder zijn schoenen en jas heeft, en snel naar buiten kunnen! Als we dan terug binnen komen hangen alle jassen aan de verrijdbare kapstok en zitten de schoenen in de zak aan dit rek  (zie foto). Als jullie dan de kindjes weer komen halen kun je de jas en schoenen daar weer terug vinden. Handig toch?!

 

Vanuit groep 3:

De afgelopen maanden hebben we weer veel leuke thema’s voorbij zien komen. Hebben jullie het ook gezien? Veel geknutseld en liedjes gezongen en gedanst. Bij elk thema zorgen wij ook voor een leuke uitdagende thema-tafel.

Thema-tafels zijn niet alleen leuk, maar hebben ook een functie: ze laten kinderen en ouders op een heldere en kindvriendelijke manier zien welk thema actueel is.

Een goede thematafel zorgt voor enthousiasme en nieuwsgierigheid.
Thematafels dragen direct bij aan een positief pedagogisch klimaat.
Daarnaast laten zij  aan kinderen en ouders zien dat zij welkom zijn: de omgeving is met zorg voorbereid. Dit draagt bij aan een veilig gevoel.

Ook thuis kan je heel goed een thematafel of hoekje inrichten. Zo kan je gebruik maken van een salontafel met lade die iedere keer in een ander thema wordt ingericht. Of kan je een plankje aan de muur boven de eettafel gebruiken om in thema in te richten. Ook de zogenaamde pegboards zijn hier heel erg voor geschikt. Je kan de seizoenen en feestdagen gebruiken als inspiratie voor de thema’s, maar ook aansluiten bij de thema’s op het kinderdagverblijf / school en dat doortrekken naar huis.

Bij winkels zoals de Action, Zeeman, Xenos, vind je regelmatig leuke decoratie die je kan gebruiken voor het inrichten. Van kleine posters tot accessoires en decoratie om neer te zetten. Houd er wel rekening mee dat als je het hoekje binnen handbereik van de kinderen inricht, ze daarmee willen spelen en het dus geen breekbare spullen moeten zijn. Ook speelgoed kun je hier prima voor gebruiken.

 

Vanuit de peutergroep:

 

Omdat bewegen gezond is richten we ons 1 dagdeel op specifieke activiteiten rondom bewegen, zo blijft uw peuter fit en gezond!

Zo werken wij in blokken van 10 weken rond een thema zoals, beweegkriebels, Peutergym, muziek op schoot, Peuterdans en deze periode Peuteryoga!

Saskia van Yogi Heart verzorgt al vanaf eind september voor ons de lessen peuteryoga en is er nog t/m 9 december. Hierna starten we met blok Peutergym maar dan op een creatieve manier!

De kinderen beleven veel plezier aan de yoga lessen. Waar het ene kind mega actief mee doet met alle bewegingen is het andere kind rustig aan ook een beetje aan het ontdekken wat hij allemaal met zijn lichaam kan en we eindigen met een kleine massage waar ze elkaar nog mogen masseren, of het door de juf laten doen.

Peuter yoga is een speelse yogavorm voor kinderen. Tijdens de lessen leren ze hun lichaam en mentale systeem beter kennen. Ze krijgen meer zelfvertrouwen, leren hoe ze met zichzelf en anderen kunnen omgaan en ze worden weerbaarder voor stress.

Ook de taalontwikkeling vinden wij bij de peutergroep Domino+ heel belangrijk, daarom gaan we het 2e dagdeel aan de slag met het op een uitdagende manier stimuleren van de taalontwikkeling!

Dit doen we aan de hand van de verteltas, waar een boek 4 weken centraal staat met allerlei leuke activiteiten rond dit boek zodat de peuters spelenderwijs kunnen ontdekken, spelen en leren.

Prietpraatjes:

Joris: “Tinus,wil jij mij een handje geven, ik sta helemaal te liebelen”.

Luna : “Ik vin die lekker, die kiby”.

Asel: “Ik heb nieuwe sandaletten”.

Luna heeft warmoor-ers bij (oorwarmers)

Nina: “Hey bruine Tinus ( Martine Manné ), nu ben jij gewoon Tinus hoor want witte Tinus (Martine de Pijper) is er niet vandaag”.

We eten spruitjesstamp. Tijs pakt een spruitje en zegt “ik wil geen eikeltje”.

 

Vanuit groep 4:

Misschien heb je er al eens eerder van gehoord: een zelfstandigheidscontract. Bij Domino+ kunnen we gebruik maken van een zelfstandigheidscontract. Hier leggen we je meer uit over wat het inhoudt en wat de gedachte achter een zelfstandigheidscontract is.

In het zelfstandigheidscontract worden afspraken genoteerd tussen het kind, de ouders en de buitenschoolse opvang. Voorbeelden van afspraken die we samen maken, zijn:

  • Het kind mag zelfstandig van de buitenschoolse opvang naar huis gaan;
  • Het kind mag zonder toezicht buiten het terrein van de bso spelen of een sportclub bezoeken;

Het zelfstandigheidscontract is in het leven geroepen om kinderen meer vrijheden te geven op de buitenschoolse opvang, zoals ze die thuis ook (deels) hebben of ter voorbereiding op de overstap naar het voortgezet onderwijs.

Kinderen willen bijvoorbeeld ook bij een vriendje kunnen spelen onder bso-tijd. Oudere kinderen vinden het soms vervelend om door de BSO juf gehaald te worden. Zij kunnen door het zelfstandigheidscontract zelf naar de bso komen. Door het zelfstandigheidscontract draaien de kinderen altijd mee met de groep, maar krijgen zij ook de vrijheid om dingen buiten de groep te doen als zij hier behoefte aan hebben.

Natuurlijk stemmen we de afspraken af met kinderen en hun ouders. Bij Domino+ vinden we het namelijk erg belangrijk om de kinderen zelf erbij te betrekken. Het gaat immers om het kind, dus mag hij of zij ook zijn of haar mening geven. Daarnaast worden kinderen op deze manier ook gewezen op hun verantwoordelijkheid. Met het ondertekenen van het contract geeft het kind aan dat hij of zij zich houdt aan de afspraken en dat hij of zij de verantwoordelijkheid en zelfstandigheid aan kan. Ook ouders en de pedagogisch medewerker tekenen het contract. Daarmee laten we zien dat we vertrouwen hebben in het kind. Dit betekent ook dat ouders na het tekenen van het contract verantwoordelijk zijn voor hun kind wanneer er op een van de afspraken bijvoorbeeld een ongeval gebeurt tijdens bso-tijd.

Volgende Confetti  januari 2023   

Scroll naar boven

Maartje Koenraad

Mijn naam is Maartje Koenraad geboren op 22.02.1986 en heb een dochtertje, Lou.
Ik ben vanaf juli 2008 in dienst bij Domino. Heb hiervoor de opleiding spw niveau 3 gevolgd.
Mijn hobby’s zijn dansen en leuke dingen doen met vriendinnen en natuurlijk met Lou.
Ik vind het super om met kinderen te werken vooral door het enthousiasme van kinderen en elke dag is anders. Domino+ voelt als een tweede thuis.

Martine

Ik ben Martine. Geboren op 01.07.1982. Ik ben samenwonend en heb twee kindjes.
Aimée van 4 en Ella van 2.
Ik ben sinds 13 september 2001 werkzaam bij Domino +. Ik heb de opleiding spw aan het Baronie in Breda gevolgd.
De reden dat ik het werken bij Domino + zo leuk vind is omdat ik iedere dag weer de warmte en gezelligheid van al de kindjes mag ervaren.
We maken van iedere dag weer een feestje!

Anja Schläfli

Mijn naam is Anja Schläfli, geboren op 31.10.1979.
Ik ben getrouwd met Serge en wij hebben samen 2 kinderen, Sebas en Ivar.
In mijn vrije tijd ben ik graag op pad; met mijn gezin of vriendinnen, sporten en shoppen.
Ik ben in 2001 als stagiaire begonnen op kdv Domino en na het afronden van mijn opleiding Kinderopvang op het Baronie College in Breda kon ik gelukkig blijven.
Vanaf 2011 vindt u me vooral op kantoor en af en toe op de groep. Sinds 2014 ben ik bestuurslid.
Deze afwisseling maakt het werk ontzettend leuk en uitdagend.
Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken en de sfeer bij ons is gezellig, laagdrempelig en gemoedelijk.

Coby Jongmans

Ik ben Coby Jongmans – van Merrienboer, geboren op 8 augustus 1958. Getrouwd met André Jongmans.
Ik ben de trotse moeder van Femke, Emil en Marleen en heb 5 kleinkinderen , Jardi, Leila, Nowa, Milou en Manouk waar ik natuurlijk nog veel trotser op ben.
In 1987 ben ik gestart als vrijwilligerster bij peuterspeelzaal `De Boefjes`en vanaf 1989 ging ik op verzoek van het toenmalig bestuur aan de slag als peuterleidster bij peuterspeelzaal `Harlekijntje`.
Vanuit hier ben ik m´n opleiding gaan volgen, eerst een thuisstudie, later de LKC en direct aansluitend de opleiding Directie Kinderopvang bij het Regionaal instituut voor beroepsonderwijs in ’s-Hertogenbosch, mijn lievelingsstad trouwens. 1 September 1995 was het dan zo ver en kon ik beginnen met het realiseren van mijn droom, kinderdagverblijf Domino. Mijn baan, het werken met kinderen, ouders en een leuk team brengt mij veel afwisseling en voldoening.
Ik kan hier knutselen, kroelen, organiseren, heb gesprekken met ouders, leidsters en externe partijen, zit op kantoor en sta op de groep, elke dag is weer een verrassing.
Ik lees graag, vind het heerlijk om een stuk te lopen en zo m’n hoofd leeg te maken en genieten van zon, zee, strand en heel veel soorten muziek.

Selina

Beste ouders en verzorgers.

Hallo, mijn naam is Selina, ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn man en kinderen in Roosendaal. Wij hebben samen twee zonen van zes en vier jaar oud.
Per 1 september ga ik starten bij Domino+, voor mijzelf geen onbekend terrein. Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen bij Domino+ en ook onze eigen kinderen hebben gebruik gemaakt van de opvang bij Domino+.
Het enthousiasme, hun energie en de eerlijkheid van kinderen is wat me erg aantrekt en wat het werken met kinderen bijzonder maakt.
Ik heb onwijs veel zin om me aan te sluiten bij Domino+ en om jullie te gaan leren kennen.


Tot snel,
Groetjes Selina.

Peggy Randsdorp

Hallo,
Ik ben Peggy Randsdorp, geboren op 18 juni 1974.
Ik woon samen met Jan de Vugt en mijn dochters Isa (’98) en Luna (’01) in Oud Gastel.
In 1995 heb ik mijn mbo LKC diploma behaald en ben ik op 1 juni 1996 komen werken op kinderdagverblijf domino+.
Werken met kinderen, dat wilde ik altijd al.
Ze maken me blij en ik geniet van hen, hun te zien groeien en te ontwikkelen, daar in de ondersteunen en te stimuleren. Maar ook vooral het thuis gevoel te geven, veilig , liefdevol en welkom. Dit ook met betrekking tot de ouders. Hoe fijn als je dit werk mag doen!
Mijn hobby’s zijn bakken, zingen, op vakantie gaan en quality time doorbrengen met familie en vrienden.
Als persoon ben ik over het algemeen vrolijk, eerlijk, open, en enorme kletskous en hou van humor.

Rowan de Groen

Ik ben Rowan de Groen en ben geboren op 21.04.1990. Ik heb de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 afgerond en sinds Juni 2010 ben ik werkzaam bij Domino.
Ik heb een eigen huisje waar ik heel blij mee ben. Ik heb voor dit werk gekozen, omdat ik al van jongs af aan graag met kinderen wilden werken, de afwisseling en de dankbaarheid van de kinderen zorgen er voor dat ik iedere dag met een glimlach naar het werk ga.
Voel me thuis bij Domino+ en je bouwt een band op waardoor je het vertrouwen van een kind en ouders hebt.
Mijn hobby’s zijn voetbal, fitness, festivals en allerlei andere leuke dingen ondernemen met familie en vriendinnen/vrienden.

Martine Manné

Hallo, ik ben Martine Manné, geboren op 29.08.1973. Sinds 21-04-2007 ben ik getrouwd met Marc Manné.
Samen hebben wij 2 kinderen, Lot (geboren op 2 mei 2003) en Sjors (geboren op 12 juni 2006).
Ik heb de HBO-SPH gedaan, en werkte na mijn afstuderen op het Sterrebos.
Toevalligerwijs kwam ik bij Domino terecht en ik werk hier vanaf januari 1997, dus al meer dan 20 jaar!
Voordat ik mijn opleiding ging doen had ik nooit gedacht dat ik werken in de kinderopvang zo leuk zou vinden!
Het is afwisselend, geen dag is hetzelfde, je krijgt zoveel liefde, vrolijkheid en gezelligheid van de kindjes en het contact met ouders vind ik ook erg leuk.
Ik vind het interessant om te zien hoe de kindjes zich ontwikkelen en het geeft een voldaan gevoel als een kindje na 4 jaar bij ons als zelfverzekerd individu-tje de basisschool binnen stapt.
Maar een dag waarop je lekker hebt kunnen voorlezen, een verdrietig kindje hebt kunnen troosten en met zijn allen iets leuk hebt kunnen knutselen geeft ook een heel voldaan fijn gevoel. En dan ook nog met zulke collega’s om je heen, wat wil je nog meer!
Dit alles maakt dat ik er na 20 jaar nog steeds van geniet om hier te mogen werken!
Op de dagen dat ik niet bij Domino+ ben vind ik het heerlijk om mijn hobby uit te voeren : armbanden maken.
En daarnaast knutsel, prul en verf ik van alles en nog wat!

Desiree de Jong

Lieve ouders/verzorgers van de kinderen van Domino+

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Desiree de Jong. Ik ben geboren op 12 juli 1987 en ben mama van Nora. Ik woon in Bergen op Zoom maar kom vanaf juni weer terug naar Roosendaal gereden om 3 dagen in de week begeleidster te zijn van jullie kids. In 2008 mocht ik na mijn stage bij Domino blijven werken als kinderopvang leidster niveau 3. Hier heb ik 6 jaar met heel veel liefde mogen werken maar kwam er in de crisisperiode van 2014 hier helaas een einde aan.
Sindsdien heb ik me altijd op het gebied van baby’s en kinderen kunnen ontwikkelen. Ik heb een korte periode gewerkt bij de Prenatal in Bergen op Zoom en ben daarna gaan werken op een buitenschoolse opvang in Bergen op Zoom. Toen ik moeder werd ben ik overgestapt naar meer vrijheid en ben ik als nanny gaan werken bij een gezin in Wouw. Dit was ook voor en naschoolse opvang maar dan bij het gezin thuis. Zo had ik tussendoor, tijdens schooltijd, tijd en ruimte voor mijn eigen gezin en huishouden. Hier ben ik sinds Februari 2022 mee gestopt omdat de kinderen groter en zelfstandig werden.
Maar nu ben ik weer terug bij Domino!

Ik heb er super veel zin in en kijk erg uit naar de kennismaking met jullie.

Tot snel!

Groetjes Desiree

Xiomara

Ik ben Xiomara, geboren op 18.09.1959, ik ben getrouwd met Ger en moeder van Prince & Jerry. Ik ben sinds 01-09-1995 in dienst eerst bij Domino, nu Domino+. Mijn opleiding: LKC Pedagogisch werk Niveau 4 Medical Missionary Health Training. Piramide -methode Natuurvoedingsadviseur. Mijn hobby’s zijn: Fitness, wandelen, goede gesprekken voeren, zwemmen (in de zee), winkelen en lezen. Waarom ik met kinderen werk: wanneer je met kinderen werkt blijf je jong en je kan veel van ze leren. Wij volwassenen mogen als kinderen zijn, ze blijven niet lang boos en ze zijn eerlijk. Verder zijn ze grappig je kan ermee lachen. Kortom, kinderen hebben geen zorgen.

Lincy Clement van Eekelen

Mijn naam is Lincy Clement van Eekelen, geboren op 20 April 1993.
Sinds 10-08-2017 getrouwd met Pim Clement en wij wonen samen in Roosendaal.

Mijn hobby’s zijn wandelen met onze hond, winkelen, boek lezen en er lekker samen op uit met mijn man, familie & vrienden.

Ik heb in 2011/2012 stage gelopen bij domino in mijn tweede leerjaar met heel veel plezier.
Nadat ik mijn diploma pedagogisch medewerker niv 3 heb behaald ben ik aan de slag gegaan als gastouder aan huis. En gecombineerd met werken bij twb. Als gastouder ben ik gestopt omdat de kinderen groter werden.
En nu mag ik met heel veel enthousiasme aan de slag als pedagogisch medewerkster bij Domino+.
Het werk als pedagogisch medewerkster vind ik geweldig. Omdat je de kinderen ziet groeien en je ze daarin kan ondersteunen en begeleiden. En dat samen met ouders en collega’s.

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Tot snel,

Groetjes Lincy

Ilayda

Mijn naam is Ilayda en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer momenteel het derde jaar van de opleiding MBO gespecialiseerd pedagogische medewerker op het Curio college in Roosendaal.

De komende periodes zal u mij nog vaker zien op de groepen. Ik kom namelijk werken bij de kinderopvang, tussen schoolse en buiten schoolse opvang, bij Domino+. Na het aantal maanden waarin u mij heeft gezien als stagiaire ben ik nu ook een collega:). Ik heb er ontzettend veel zin in en geloof er in dat het een leuke, gezellige en sfeer volle periode zal zijn voor mij.

Liefs, Ilayda

Julliette Crezee

Hallo ik ben Juliette Crezee, geboren op 22 september 1991 en nog steeds niet getrouwd maar woon samen met mijn vriend en kindjes Dani en Nora.
Ik werk al een tijdje bij Domino+ vanaf juni 2011, ik heb eerst een klein jaartje stage gelopen toen ik de opleiding pedagogische medewerker niv 3 deed.
Na die periode mocht ik blijven als inval kracht. Hobby’s uhm nou met 2 kinderen thuis om me heen is dat soms wat moeilijk, ik geniet vooral van hen en de dingen die we samen doen.
En af en toe dan lekker shoppen en kletsen met vriendinnen en familie. Ik ben elke keer nog steeds blij dat ik na mijn stage periode als inval kracht hier ben begonnen.
Het is heerlijk werk om te doen, chagrijnig hoef je niet te zijn want 1 lachje van een klein hummeltje doet je dag weer helemaal goed!
Elke dag is anders en dat is juist zo leuk! Je ziet de kinderen die er al een tijdje komen met de maanden groeien en andere dingen doen.
En wat is er mooier dan een lach op hun gezicht toveren door even te kroelen of leuke activiteiten te doen.

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!