Confetti juni 2024

Vanuit het bestuur:

Wij willen nogmaals benadrukken dat de uren vóór de 20e van de daaropvolgende maand via de ouderapp of schriftelijk bij de administratie ingekocht moeten zijn. Als er geen uren zijn ingekocht of u heeft uw kind(eren) niet schriftelijk afgemeld i.v.m. bijvoorbeeld vakantie, dan worden de uren van de voorafgaande maand doorberekend. Dit betekent niet automatisch ook plaatsing.
Wij zullen het debiteurenbeleid gaan aanscherpen. Het volledige bedrag van de factuur moet binnen 5 dagen na ontvangst van de factuur op onze rekening zijn bijgeschreven. Rond de 10e van de maand volgt een betalingsherinnering. Indien de factuur na deze betalingsherinnering nog niet is voldaan, ontvangt u een aanmaning waarop staat dat de factuur vóór de 25e van de maand moet zijn betaald. Zo niet, dan is uw kind per de 25e van de maand niet meer welkom totdat de factuur is voldaan.

Eerstehands rook is als je zelf rookt. Tweedehands rook is als je naast iemand staat die rookt. De rook die hij uitademt, adem jij vervolgens in. Maar derdehands rook is een nieuw begrip voor veel ouders. Je denkt het netjes te doen: je rookt buiten en komt vervolgens naar binnen. Maar intussen neem je heel veel schadelijke stoffen mee naar binnen. En daar hebben mensen, en kinderen vooral, dus last van.
Wil je een betere gezondheid voor jou en je kind? En meer geld overhouden voor leuke dingen? Kies dan voor een rookvrij leven.
Dit is ook de reden dat Domino+ er voor heeft gekozen om voor rookvrij te gaan en mag er door personeel, stagiaires en bezoekers niet gerookt worden binnen een straal van 500 meter van ons gebouw. Maar nog beter is het natuurlijk helemaal te stoppen.
Zie voor meer informatie puurrookvrij.nl.

Kom uit die kraan!!

Dit jaar was het humoristische en verrassende prentenboek Kom uit die kraan!! gekozen als campagnetitel van Geef een prentenboek cadeau.

Aan wie geef jij Kom uit die kraan!! cadeau? Nou wij gaven die natuurlijk, net als alle voorgaande jaren, aan alle kinderen tot 5 jaar bij Domino+, cadeau.

1 Per gezin helaas, dat dan weer wel.

Geef een (prenten)boek cadeau is een jaarlijks terugkerende actie, gericht op de lange termijn. Doel is dat elk kind een eigen boekenplankje thuis heeft, waar niet alleen deze klassiekers een plek krijgen, maar ook een Boekstart-boekje, boeken uit de bibliotheek en wellicht het lievelingsboek dat het kind net voor zijn of haar verjaardag gekregen heeft. Voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen aan wie geregeld wordt voorgelezen kennen meer woorden en meer letters dan andere kinderen. Dat is een mooi opstapje voor het leren lezen in groep 3 en voor het begrijpend lezen in de hogere groepen.

Wist u dat….:

 • wij een spaarpot hebben voor de aanschaf van nieuw speelgoed
 • we natuurlijk genieten van al het lekkers dat u meebrengt voor de juffen bij afscheid of verjaardag
 • we het nog fijner vinden wanneer u ipv iets lekkers een envelopje met een kleine bijdrage zou geven voor in onze speelgoedspaarpot
 • u wijzigingen en/of bepaalde wensen omtrent de voeding- of slaapgewoonte van uw kind altijd schriftelijk mag doorgeven
 • ook kinderen niet op schoenen binnen mogen lopen
 • u mag zorgen voor reservekleding, zonnebrand, pet of hoedje, zwemluiers of zwemkleding en een handdoek
 • dit alles in de hal, in een tas voorzien van naam, bij de jassen aan de juiste kapstok mag hangen
 • op het bakje het cijfer van de stamgroep van uw kind staat
 • dit cijfer ook te vinden is op de kapstok en de schoenenkast van de groep waar uw kind geplaatst is
 • hier dus ook de jas, schoenen en tas met inhoud gehangen/gezet mag worden omdat dit ons veel tijd zou besparen met het naar buiten gaan met de groep (16) kinderen
 • ook bij vertrek het bakje terug gezet mag worden bij de groep van uw kind (zie cijfer op het bakje)

Vanuit Het Strandhuis (groep 1) :

Op de peutergroep wordt veel en vaak voorgelezen.

We maken hierbij dagelijks gebruik van de verteltas.

Wat is een verteltas?

De verteltas is een versierde tas met een prentenboek en materialen die te maken hebben met het boek bijv. werkjes en spelletjes over het thema, knuffels, speelgoed, verkleedkleren en nog veel meer.

Iedere Verteltas heeft een ander thema.

We gaan samen met de kinderen in de kring en bekijken de voor- en achterkant van het boek en “bespreken” de titel. Samen fantaseren we waar het boek over zal gaan.

Door de verteltas te gebruiken wordt op een speelse manier de ontwikkeling van uw kind gestimuleerd. De verhalen komen zo voor de kinderen echt tot leven.

Na het voorlezen praten we nog wat na en bekijken samen met de kinderen de materialen die in de tas zitten. We laten uw kinderen verwoorden wat ze allemaal zien. Er zitten bijv. spelletjes in de verteltas, die bij het thema van de verteltas passen. Deze spelletjes spelen we dan samen met uw kind.

Met het gebruik van de verteltassen proberen wij op een speelse manier de woordenschat, het taalbegrip en het taalgebruik van kinderen te stimuleren.

Vanuit De Boomhut ( groep 2):

Op de groepen 1,2, en 3 hebben we elke 4 weken een ander thema. Dit thema is gekoppeld aan een prentenboek, dit samen met de verteltas. Aan de deur ziet u met welk prentenboek/thema we op dat moment bezig zijn. Ook maken we op de groep een verteltafel en mobile voor boven het verschoonkussen. Beide nodigen uit tot interactie, vragen, benoemen, vertellen.

Een verteltafel is een plaats waar boeken tot leven komen een soort klein toneeltje, een plekje waar het boek wordt uitgebeeld of nagespeeld kan worden. De verteltafel kan worden gebruikt bij het interactief voorlezen en helpt de woordenschat vergroten. Door de verbinding van handelen, spelen, lezen en verhalen vertellen wordt de verbeelding gevoed. Kinderen leren de taal zo te begrijpen, maar ook te gebruiken.

Vanuit De Boerderij ( groep 3 ):

Waarom voorlezen?

Door voorlezen worden kinderen blootgesteld aan nieuwe woorden en zinconstructies die ze anders misschien niet zouden tegenkomen. Regelmatig voorlezen helpt kinderen bij het ontwikkelen van hun luistervaardigheid.

 

Voorlezen verbetert het concentratievermogen en het geheugen van kinderen. Het luisteren naar verhalen stimuleert het kritisch denken en helpt kinderen om verbanden te leggen tussen verschillende gebeurtenissen en ideeën.

 

Verhalen bieden kinderen de kans om zich in te leven in andere personages en situaties. Dit vergroot hun empathisch vermogen en emotioneel begrip.

 

Vroege positieve leeservaringen met lezen kunnen een liefde voor boeken en lezen aanwakkeren die een leven lang meegaat.

 

Kinderen die van jongs af aan voor worden gelezen, zijn vaak meer gemotiveerd om zelf te leren lezen! Ook veel kinderboeken bevatten een belangrijke les zoals, eerlijkheid, moed en vriendelijkheid.

 

Kortom thuis voorlezen is een goede manier om de algehele ontwikkeling van een kind te ondersteunen en hen een sterke basis te geven voor hun toekomstige educatie en groei.

 

 

 

 

 

 

 

Wist je dat thuis voorlezen aan kinderen van groot belang is voor:

 

–       Taalontwikkeling

–       Taalvaardigheid

–       De Cognitieve ontwikkeling

–       Denkvaardigheden te vergroten

–       Bevordering Sociaal-emotionele ontwikkeling

–       Ouder en kind band

–       Positieve lees ervaring

 

Lezen is voor jong en oud!

 

 

Stagiaire Domino+

Selina Schepers

 

Vanuit De Grote Stad (groep 4/BSO):

 

Op de BSO hebben we een gezellige hoek voor het lezen. Hier kunnen de kinderen zelf een boek pakken en zich helemaal verliezen in een verhaal. Voor de kinderen die nog niet kunnen lezen, is er volop ruimte om hun fantasie te gebruiken en met elkaar te praten over de plaatjes die ze in de boeken zien.

Lezen is niet alleen een plezierige bezigheid, maar ook essentieel voor de ontwikkeling van kinderen. Het draagt bij aan hun sociaal-emotionele ontwikkeling door hen in contact te brengen met verschillende emoties en situaties. Bovendien stimuleert lezen de taalontwikkeling, waardoor kinderen nieuwe woorden leren en hun woordenschat uitbreiden. Ook bevordert lezen de concentratie en creativiteit, wat hen helpt bij andere leeractiviteiten en hun algehele ontwikkeling.

En die creativiteit kunnen ze natuurlijk goed gebruiken bij de activiteiten in de zomervakantie!

 

Wij hechten veel waarde aan het bieden van een leuke en leerzame zomervakantie voor de kinderen. Daarom hebben we weer voor een leuk thema gekozen, waarbij we diverse activiteiten aanbieden. Deze activiteiten blijven nog even een verrassing! Maar we kunnen alvast wel het thema verklappen.  We gaan aan de slag rond het thema KUNST!

Met dit thema hopen we de kinderen een afwisselende en boeiende vakantie te bieden, vol met leuke en leerzame activiteiten. We kijken ernaar uit om samen met de kinderen een geweldige zomervakantie te beleven!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volgende Confetti  augustus 2024

 

Scroll naar boven

Maartje Koenraad

Mijn naam is Maartje Koenraad geboren op 22.02.1986 en heb een dochtertje, Lou.
Ik ben vanaf juli 2008 in dienst bij Domino. Heb hiervoor de opleiding spw niveau 3 gevolgd.
Mijn hobby’s zijn dansen en leuke dingen doen met vriendinnen en natuurlijk met Lou.
Ik vind het super om met kinderen te werken vooral door het enthousiasme van kinderen en elke dag is anders. Domino+ voelt als een tweede thuis.

Martine

Ik ben Martine. Geboren op 01.07.1982. Ik ben samenwonend en heb twee kindjes.
Aimée van 4 en Ella van 2.
Ik ben sinds 13 september 2001 werkzaam bij Domino +. Ik heb de opleiding spw aan het Baronie in Breda gevolgd.
De reden dat ik het werken bij Domino + zo leuk vind is omdat ik iedere dag weer de warmte en gezelligheid van al de kindjes mag ervaren.
We maken van iedere dag weer een feestje!

Anja Schläfli

Mijn naam is Anja Schläfli, geboren op 31.10.1979.
Ik ben getrouwd met Serge en wij hebben samen 2 kinderen, Sebas en Ivar.
In mijn vrije tijd ben ik graag op pad; met mijn gezin of vriendinnen, sporten en shoppen.
Ik ben in 2001 als stagiaire begonnen op kdv Domino en na het afronden van mijn opleiding Kinderopvang op het Baronie College in Breda kon ik gelukkig blijven.
Vanaf 2011 vindt u me vooral op kantoor en af en toe op de groep. Sinds 2014 ben ik bestuurslid.
Deze afwisseling maakt het werk ontzettend leuk en uitdagend.
Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken en de sfeer bij ons is gezellig, laagdrempelig en gemoedelijk.

Coby Jongmans

Ik ben Coby Jongmans – van Merrienboer, geboren op 8 augustus 1958. Getrouwd met André Jongmans.
Ik ben de trotse moeder van Femke, Emil en Marleen en heb 5 kleinkinderen , Jardi, Leila, Nowa, Milou en Manouk waar ik natuurlijk nog veel trotser op ben.
In 1987 ben ik gestart als vrijwilligerster bij peuterspeelzaal `De Boefjes`en vanaf 1989 ging ik op verzoek van het toenmalig bestuur aan de slag als peuterleidster bij peuterspeelzaal `Harlekijntje`.
Vanuit hier ben ik m´n opleiding gaan volgen, eerst een thuisstudie, later de LKC en direct aansluitend de opleiding Directie Kinderopvang bij het Regionaal instituut voor beroepsonderwijs in ’s-Hertogenbosch, mijn lievelingsstad trouwens. 1 September 1995 was het dan zo ver en kon ik beginnen met het realiseren van mijn droom, kinderdagverblijf Domino. Mijn baan, het werken met kinderen, ouders en een leuk team brengt mij veel afwisseling en voldoening.
Ik kan hier knutselen, kroelen, organiseren, heb gesprekken met ouders, leidsters en externe partijen, zit op kantoor en sta op de groep, elke dag is weer een verrassing.
Ik lees graag, vind het heerlijk om een stuk te lopen en zo m’n hoofd leeg te maken en genieten van zon, zee, strand en heel veel soorten muziek.

Selina

Beste ouders en verzorgers.

Hallo, mijn naam is Selina, ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn man en kinderen in Roosendaal. Wij hebben samen twee zonen van zes en vier jaar oud.
Per 1 september ga ik starten bij Domino+, voor mijzelf geen onbekend terrein. Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen bij Domino+ en ook onze eigen kinderen hebben gebruik gemaakt van de opvang bij Domino+.
Het enthousiasme, hun energie en de eerlijkheid van kinderen is wat me erg aantrekt en wat het werken met kinderen bijzonder maakt.
Ik heb onwijs veel zin om me aan te sluiten bij Domino+ en om jullie te gaan leren kennen.


Tot snel,
Groetjes Selina.

Peggy Randsdorp

Hallo,
Ik ben Peggy Randsdorp, geboren op 18 juni 1974.
Ik woon samen met Jan de Vugt en mijn dochters Isa (’98) en Luna (’01) in Oud Gastel.
In 1995 heb ik mijn mbo LKC diploma behaald en ben ik op 1 juni 1996 komen werken op kinderdagverblijf domino+.
Werken met kinderen, dat wilde ik altijd al.
Ze maken me blij en ik geniet van hen, hun te zien groeien en te ontwikkelen, daar in de ondersteunen en te stimuleren. Maar ook vooral het thuis gevoel te geven, veilig , liefdevol en welkom. Dit ook met betrekking tot de ouders. Hoe fijn als je dit werk mag doen!
Mijn hobby’s zijn bakken, zingen, op vakantie gaan en quality time doorbrengen met familie en vrienden.
Als persoon ben ik over het algemeen vrolijk, eerlijk, open, en enorme kletskous en hou van humor.

Rowan de Groen

Ik ben Rowan de Groen en ben geboren op 21.04.1990. Ik heb de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 afgerond en sinds Juni 2010 ben ik werkzaam bij Domino.
Ik heb een eigen huisje waar ik heel blij mee ben. Ik heb voor dit werk gekozen, omdat ik al van jongs af aan graag met kinderen wilden werken, de afwisseling en de dankbaarheid van de kinderen zorgen er voor dat ik iedere dag met een glimlach naar het werk ga.
Voel me thuis bij Domino+ en je bouwt een band op waardoor je het vertrouwen van een kind en ouders hebt.
Mijn hobby’s zijn voetbal, fitness, festivals en allerlei andere leuke dingen ondernemen met familie en vriendinnen/vrienden.

Martine Manné

Hallo, ik ben Martine Manné, geboren op 29.08.1973. Sinds 21-04-2007 ben ik getrouwd met Marc Manné.
Samen hebben wij 2 kinderen, Lot (geboren op 2 mei 2003) en Sjors (geboren op 12 juni 2006).
Ik heb de HBO-SPH gedaan, en werkte na mijn afstuderen op het Sterrebos.
Toevalligerwijs kwam ik bij Domino terecht en ik werk hier vanaf januari 1997, dus al meer dan 20 jaar!
Voordat ik mijn opleiding ging doen had ik nooit gedacht dat ik werken in de kinderopvang zo leuk zou vinden!
Het is afwisselend, geen dag is hetzelfde, je krijgt zoveel liefde, vrolijkheid en gezelligheid van de kindjes en het contact met ouders vind ik ook erg leuk.
Ik vind het interessant om te zien hoe de kindjes zich ontwikkelen en het geeft een voldaan gevoel als een kindje na 4 jaar bij ons als zelfverzekerd individu-tje de basisschool binnen stapt.
Maar een dag waarop je lekker hebt kunnen voorlezen, een verdrietig kindje hebt kunnen troosten en met zijn allen iets leuk hebt kunnen knutselen geeft ook een heel voldaan fijn gevoel. En dan ook nog met zulke collega’s om je heen, wat wil je nog meer!
Dit alles maakt dat ik er na 20 jaar nog steeds van geniet om hier te mogen werken!
Op de dagen dat ik niet bij Domino+ ben vind ik het heerlijk om mijn hobby uit te voeren : armbanden maken.
En daarnaast knutsel, prul en verf ik van alles en nog wat!

Desiree de Jong

Lieve ouders/verzorgers van de kinderen van Domino+

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Desiree de Jong. Ik ben geboren op 12 juli 1987 en ben mama van Nora. Ik woon in Bergen op Zoom maar kom vanaf juni weer terug naar Roosendaal gereden om 3 dagen in de week begeleidster te zijn van jullie kids. In 2008 mocht ik na mijn stage bij Domino blijven werken als kinderopvang leidster niveau 3. Hier heb ik 6 jaar met heel veel liefde mogen werken maar kwam er in de crisisperiode van 2014 hier helaas een einde aan.
Sindsdien heb ik me altijd op het gebied van baby’s en kinderen kunnen ontwikkelen. Ik heb een korte periode gewerkt bij de Prenatal in Bergen op Zoom en ben daarna gaan werken op een buitenschoolse opvang in Bergen op Zoom. Toen ik moeder werd ben ik overgestapt naar meer vrijheid en ben ik als nanny gaan werken bij een gezin in Wouw. Dit was ook voor en naschoolse opvang maar dan bij het gezin thuis. Zo had ik tussendoor, tijdens schooltijd, tijd en ruimte voor mijn eigen gezin en huishouden. Hier ben ik sinds Februari 2022 mee gestopt omdat de kinderen groter en zelfstandig werden.
Maar nu ben ik weer terug bij Domino!

Ik heb er super veel zin in en kijk erg uit naar de kennismaking met jullie.

Tot snel!

Groetjes Desiree

Xiomara

Ik ben Xiomara, geboren op 18.09.1959, ik ben getrouwd met Ger en moeder van Prince & Jerry. Ik ben sinds 01-09-1995 in dienst eerst bij Domino, nu Domino+. Mijn opleiding: LKC Pedagogisch werk Niveau 4 Medical Missionary Health Training. Piramide -methode Natuurvoedingsadviseur. Mijn hobby’s zijn: Fitness, wandelen, goede gesprekken voeren, zwemmen (in de zee), winkelen en lezen. Waarom ik met kinderen werk: wanneer je met kinderen werkt blijf je jong en je kan veel van ze leren. Wij volwassenen mogen als kinderen zijn, ze blijven niet lang boos en ze zijn eerlijk. Verder zijn ze grappig je kan ermee lachen. Kortom, kinderen hebben geen zorgen.

Lincy Clement van Eekelen

Mijn naam is Lincy Clement van Eekelen, geboren op 20 April 1993.
Sinds 10-08-2017 getrouwd met Pim Clement en wij wonen samen in Roosendaal.

Mijn hobby’s zijn wandelen met onze hond, winkelen, boek lezen en er lekker samen op uit met mijn man, familie & vrienden.

Ik heb in 2011/2012 stage gelopen bij domino in mijn tweede leerjaar met heel veel plezier.
Nadat ik mijn diploma pedagogisch medewerker niv 3 heb behaald ben ik aan de slag gegaan als gastouder aan huis. En gecombineerd met werken bij twb. Als gastouder ben ik gestopt omdat de kinderen groter werden.
En nu mag ik met heel veel enthousiasme aan de slag als pedagogisch medewerkster bij Domino+.
Het werk als pedagogisch medewerkster vind ik geweldig. Omdat je de kinderen ziet groeien en je ze daarin kan ondersteunen en begeleiden. En dat samen met ouders en collega’s.

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Tot snel,

Groetjes Lincy

Ilayda

Mijn naam is Ilayda en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer momenteel het derde jaar van de opleiding MBO gespecialiseerd pedagogische medewerker op het Curio college in Roosendaal.

De komende periodes zal u mij nog vaker zien op de groepen. Ik kom namelijk werken bij de kinderopvang, tussen schoolse en buiten schoolse opvang, bij Domino+. Na het aantal maanden waarin u mij heeft gezien als stagiaire ben ik nu ook een collega:). Ik heb er ontzettend veel zin in en geloof er in dat het een leuke, gezellige en sfeer volle periode zal zijn voor mij.

Liefs, Ilayda

Julliette Crezee

Hallo ik ben Juliette Crezee, geboren op 22 september 1991 en nog steeds niet getrouwd maar woon samen met mijn vriend en kindjes Dani en Nora.
Ik werk al een tijdje bij Domino+ vanaf juni 2011, ik heb eerst een klein jaartje stage gelopen toen ik de opleiding pedagogische medewerker niv 3 deed.
Na die periode mocht ik blijven als inval kracht. Hobby’s uhm nou met 2 kinderen thuis om me heen is dat soms wat moeilijk, ik geniet vooral van hen en de dingen die we samen doen.
En af en toe dan lekker shoppen en kletsen met vriendinnen en familie. Ik ben elke keer nog steeds blij dat ik na mijn stage periode als inval kracht hier ben begonnen.
Het is heerlijk werk om te doen, chagrijnig hoef je niet te zijn want 1 lachje van een klein hummeltje doet je dag weer helemaal goed!
Elke dag is anders en dat is juist zo leuk! Je ziet de kinderen die er al een tijdje komen met de maanden groeien en andere dingen doen.
En wat is er mooier dan een lach op hun gezicht toveren door even te kroelen of leuke activiteiten te doen.

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!