Confetti januari 2023

 

 

Vanuit het bestuur:

 

 

Al een tijdje blijft corona op de achtergrond en daar zijn we blij mee. Er gelden geen coronamaatregelen meer, ook niet voor de kinderopvang. Wel worden er nog adviezen gehanteerd om de verspreiding van corona te voorkomen en te beperken. Deze adviezen staan in de meest recente versie van de beslisboom.

De beslisboom is gemaakt in samenwerking met AJN Jeugdartsen en het RIVM.

De beslisboom is een vragenschema waarmee men kan bepalen of een kind naar de kinderopvang (en eventueel de basisschool) kan. In de beslisboom staat ook informatie over hoe lang een kind eventueel thuis moet blijven/in quarantaine moet. De richtlijnen zoals deze zijn opgenomen in de beslisboom, zijn dezelfde richtlijnen als die op de website van de Rijksoverheid staan.

U vind de beslisboom aan de deur bij de koffietafel.

 

Geef uw wijzigingen voor de kinderopvangtoeslag tijdig door!

Betaalt u in het nieuwe jaar een ander uurtarief voor de kinderopvang? Of is het aantal contractweken of het aantal uren opvang aangepast? Of is er iets verandert in uw eigen situatie? Geef dat dan zo snel mogelijk door aan Toeslagen! Toeslagen schat namelijk van tevoren in hoeveel kinderopvangtoeslag u hoort te krijgen. Het is dus een vooruitbetaling. Toeslagen noemt dat een ‘voorschot’. Toeslagen berekent het voorschot op basis van de gegevens die ze van u heeft. Toeslagen controleert tijdens het jaar en na afloop van het jaar of de gegevens kloppen. Kloppen de gegevens niet? Dan kan het zijn dat u kinderopvangtoeslag moet terugbetalen. Of u krijgt te weinig kinderopvangtoeslag. Dan ontvangt u nog een nabetaling. Daarom is het heel belangrijk dat u zelf regelmatig de gegevens controleert. En eventueel aanpast.

– Extra sluitingsdagen naast de vastgestelde feestdagen voor 2023:

  28 april

  19 mei

 

 

Vanuit groep 2:

 

Hebben jullie allemaal fijne feestdagen achter de rug? Hebben jullie gezien wat voor creatieve kerstballen jullie als het goed is hebben mogen ontvangen in het bakje van jullie kinderen?                      Wij vinden het belangrijk en natuurlijk ook ontzettend leuk om nèt dat beetje extra aandacht te schenken aan speciale gebeurtenissen wat hopelijk ook enorm gewaardeerd wordt door jullie ouders!

Wij wensen alle kindjes op Domino+ in 2023 nog meer speelplezier dan afgelopen jaar! We gaan er weer met zijn allen een sportief, gezond, liefdevol jaar van maken met een heleboel leuke activiteiten rondom ieder thema.

Vanuit groep 3:

De Nationale Voorleesdagen 2023 van 25 januari t/m 4 februari

Elk jaar vieren we De Nationale Voorleesdagen. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters, want je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Zo bevorderen we het voorlezen aan kinderen die dat zelf nog niet kunnen en worden kleintjes, grote lezers. Voorlezen is een heerlijk moment voor kinderen én de voorlezers. Maar tussen al die mooie boeken is het soms moeilijk een keuze te maken voor jouw kindje. Daarom worden elk jaar de leukste prentenboeken gekozen die het jaar ervoor verschenen zijn. Daarnaast is er altijd een Prentenboek van het Jaar.

Voor 2023 is het verkozen prentenboek “Maximiliaan Modderman geeft een feestje”.

Maximiliaan Modderman is alleen thuis en organiseert een feest voor zijn speelgoedbeesten. Met taart! Het wordt een wild feest. En een vies feest. Wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen? Een uitbundig en herkenbaar verhaal voor alle kinderen die er weleens een puinhoop van maken. Wij gaan dit prentenboek natuurlijk voorlezen, u ook??

U kunt natuurlijk ook bij de bibliotheek terecht. Elke maandag- en woensdag ochtend op de even weken wordt er daar voorgelezen door vrijwilligers.

De inloop is vanaf 10.00 uur. Elke dinsdag van de maand is er ook een PeuterParade in Roosendaal. Lezen, praten en doen voor alle peuters!

 

 

 

Vanuit de peutergroep:

 

Wist u dat…..

 • Wij Voor de vakantie hebben genoten van een gezellig kerstontbijt waar de kinderen heerlijk hebben zitten smullen van al het lekkers.
 • Wij weer gestart zijn met leuke nieuwe thema’s.
 • Wij om op een uitdagende manier de taalontwikkeling te stimuleren weer een leuke verteltas rond het thema Circus hebben.
 • We weer een nieuw programma van 10 weken hebben voor een dagdeel specifiek rondom bewegen namelijk; Sport en spel, zo blijft uw peuter fit en gezond.
 • De uren van de peutergroep op Dinsdag en Donderdag ochtend, 40 weken per jaar, vast staan en deze niet gewijzigd kunnen worden. Hier hebben we voor gekozen i.v.m. het aanbod van het programma en het veilig voelen van het kind in de groep.
 • Het in de vakantie geen peutergroep is.
 • Jullie de kinderen weer via binnen mogen brengen en ophalen.
 • Je voor 9 uur je op de gang mag wachten tot om 9.00 de deur open gaat.
 • De kindjes voor 9.15 binnen mogen zijn omdat dan het programma start.
 • Bij het ophalen de ouders op de gang mogen wachten de kinderen komen om 12.00 naar de gang.


Vanuit groep 4:

Waarom aandacht voor een goed dagritme op de buitenschoolse opvang?

Een dagritme biedt kinderen op de BSO een veilig gevoel en een benodigde uitdaging. Deze twee punten zijn belangrijk voor een positieve ontwikkeling van kinderen. Het is daarom goed om balans te vinden in de structuur van de dag, afgestemd op de groep en op individuele kinderen. Ook in de vakanties is dit belangrijk om dit uit te voeren. Daarom maken wij gebruik van vakantieprogramma’s.

Vijf kenmerken van een goede dagritme die wij op de BSO hanteren:

 • Een vaste structuur.
 • Balans tussen rustige activiteiten en beweging.
 • Balans tussen groeps- en vrije keuzemomenten.
 • Dagelijkse gelegenheid om buiten te spelen.
 • Dagelijkse aanbod voor een of meer activiteiten met een van de pedagogisch medewerkers.

Tot slot zorgen wij voor variatie in het aanbod! Een vaste dagritme betekent niet dat elke dag hetzelfde uitziet.

 

 

Vanuit de Dominosisters:

 

 • Zou u uw kind(eren) kunnen afmelden wanneer ze ziek zijn of om een andere reden niet komen.
 • Wij gaan er ook graag eens op uit of  hebben een activiteit op de planning maar wanneer kinderen later of helemaal niet komen wachten we vaak voor niets en is het vaak te laat om nog iets te ondernemen.
 • De verwarmingsbakken zijn er ter bescherming, tegen verbranding van kleine kindervingertjes en NIET OM OP TE ZITTEN. Hier zijn de bakken niet tegen bestand. Zoals u ook nu weer duidelijk kunt zien zijn er weer de nodige spijlen bezweken onder het gewicht en gebroken. Het staat al in 3 talen op de bakken zelf maar hier nogmaals een oproep aan u: Maakt u aub gebruik van de banken in de hal!

 

 Volgende Confetti  maart 2023   

Scroll naar boven

Maartje Koenraad

Mijn naam is Maartje Koenraad geboren op 22.02.1986 en heb een dochtertje, Lou.
Ik ben vanaf juli 2008 in dienst bij Domino. Heb hiervoor de opleiding spw niveau 3 gevolgd.
Mijn hobby’s zijn dansen en leuke dingen doen met vriendinnen en natuurlijk met Lou.
Ik vind het super om met kinderen te werken vooral door het enthousiasme van kinderen en elke dag is anders. Domino+ voelt als een tweede thuis.

Martine

Ik ben Martine. Geboren op 01.07.1982. Ik ben samenwonend en heb twee kindjes.
Aimée van 4 en Ella van 2.
Ik ben sinds 13 september 2001 werkzaam bij Domino +. Ik heb de opleiding spw aan het Baronie in Breda gevolgd.
De reden dat ik het werken bij Domino + zo leuk vind is omdat ik iedere dag weer de warmte en gezelligheid van al de kindjes mag ervaren.
We maken van iedere dag weer een feestje!

Anja Schläfli

Mijn naam is Anja Schläfli, geboren op 31.10.1979.
Ik ben getrouwd met Serge en wij hebben samen 2 kinderen, Sebas en Ivar.
In mijn vrije tijd ben ik graag op pad; met mijn gezin of vriendinnen, sporten en shoppen.
Ik ben in 2001 als stagiaire begonnen op kdv Domino en na het afronden van mijn opleiding Kinderopvang op het Baronie College in Breda kon ik gelukkig blijven.
Vanaf 2011 vindt u me vooral op kantoor en af en toe op de groep. Sinds 2014 ben ik bestuurslid.
Deze afwisseling maakt het werk ontzettend leuk en uitdagend.
Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken en de sfeer bij ons is gezellig, laagdrempelig en gemoedelijk.

Coby Jongmans

Ik ben Coby Jongmans – van Merrienboer, geboren op 8 augustus 1958. Getrouwd met André Jongmans.
Ik ben de trotse moeder van Femke, Emil en Marleen en heb 5 kleinkinderen , Jardi, Leila, Nowa, Milou en Manouk waar ik natuurlijk nog veel trotser op ben.
In 1987 ben ik gestart als vrijwilligerster bij peuterspeelzaal `De Boefjes`en vanaf 1989 ging ik op verzoek van het toenmalig bestuur aan de slag als peuterleidster bij peuterspeelzaal `Harlekijntje`.
Vanuit hier ben ik m´n opleiding gaan volgen, eerst een thuisstudie, later de LKC en direct aansluitend de opleiding Directie Kinderopvang bij het Regionaal instituut voor beroepsonderwijs in ’s-Hertogenbosch, mijn lievelingsstad trouwens. 1 September 1995 was het dan zo ver en kon ik beginnen met het realiseren van mijn droom, kinderdagverblijf Domino. Mijn baan, het werken met kinderen, ouders en een leuk team brengt mij veel afwisseling en voldoening.
Ik kan hier knutselen, kroelen, organiseren, heb gesprekken met ouders, leidsters en externe partijen, zit op kantoor en sta op de groep, elke dag is weer een verrassing.
Ik lees graag, vind het heerlijk om een stuk te lopen en zo m’n hoofd leeg te maken en genieten van zon, zee, strand en heel veel soorten muziek.

Selina

Beste ouders en verzorgers.

Hallo, mijn naam is Selina, ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn man en kinderen in Roosendaal. Wij hebben samen twee zonen van zes en vier jaar oud.
Per 1 september ga ik starten bij Domino+, voor mijzelf geen onbekend terrein. Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen bij Domino+ en ook onze eigen kinderen hebben gebruik gemaakt van de opvang bij Domino+.
Het enthousiasme, hun energie en de eerlijkheid van kinderen is wat me erg aantrekt en wat het werken met kinderen bijzonder maakt.
Ik heb onwijs veel zin om me aan te sluiten bij Domino+ en om jullie te gaan leren kennen.


Tot snel,
Groetjes Selina.

Peggy Randsdorp

Hallo,
Ik ben Peggy Randsdorp, geboren op 18 juni 1974.
Ik woon samen met Jan de Vugt en mijn dochters Isa (’98) en Luna (’01) in Oud Gastel.
In 1995 heb ik mijn mbo LKC diploma behaald en ben ik op 1 juni 1996 komen werken op kinderdagverblijf domino+.
Werken met kinderen, dat wilde ik altijd al.
Ze maken me blij en ik geniet van hen, hun te zien groeien en te ontwikkelen, daar in de ondersteunen en te stimuleren. Maar ook vooral het thuis gevoel te geven, veilig , liefdevol en welkom. Dit ook met betrekking tot de ouders. Hoe fijn als je dit werk mag doen!
Mijn hobby’s zijn bakken, zingen, op vakantie gaan en quality time doorbrengen met familie en vrienden.
Als persoon ben ik over het algemeen vrolijk, eerlijk, open, en enorme kletskous en hou van humor.

Rowan de Groen

Ik ben Rowan de Groen en ben geboren op 21.04.1990. Ik heb de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 afgerond en sinds Juni 2010 ben ik werkzaam bij Domino.
Ik heb een eigen huisje waar ik heel blij mee ben. Ik heb voor dit werk gekozen, omdat ik al van jongs af aan graag met kinderen wilden werken, de afwisseling en de dankbaarheid van de kinderen zorgen er voor dat ik iedere dag met een glimlach naar het werk ga.
Voel me thuis bij Domino+ en je bouwt een band op waardoor je het vertrouwen van een kind en ouders hebt.
Mijn hobby’s zijn voetbal, fitness, festivals en allerlei andere leuke dingen ondernemen met familie en vriendinnen/vrienden.

Martine Manné

Hallo, ik ben Martine Manné, geboren op 29.08.1973. Sinds 21-04-2007 ben ik getrouwd met Marc Manné.
Samen hebben wij 2 kinderen, Lot (geboren op 2 mei 2003) en Sjors (geboren op 12 juni 2006).
Ik heb de HBO-SPH gedaan, en werkte na mijn afstuderen op het Sterrebos.
Toevalligerwijs kwam ik bij Domino terecht en ik werk hier vanaf januari 1997, dus al meer dan 20 jaar!
Voordat ik mijn opleiding ging doen had ik nooit gedacht dat ik werken in de kinderopvang zo leuk zou vinden!
Het is afwisselend, geen dag is hetzelfde, je krijgt zoveel liefde, vrolijkheid en gezelligheid van de kindjes en het contact met ouders vind ik ook erg leuk.
Ik vind het interessant om te zien hoe de kindjes zich ontwikkelen en het geeft een voldaan gevoel als een kindje na 4 jaar bij ons als zelfverzekerd individu-tje de basisschool binnen stapt.
Maar een dag waarop je lekker hebt kunnen voorlezen, een verdrietig kindje hebt kunnen troosten en met zijn allen iets leuk hebt kunnen knutselen geeft ook een heel voldaan fijn gevoel. En dan ook nog met zulke collega’s om je heen, wat wil je nog meer!
Dit alles maakt dat ik er na 20 jaar nog steeds van geniet om hier te mogen werken!
Op de dagen dat ik niet bij Domino+ ben vind ik het heerlijk om mijn hobby uit te voeren : armbanden maken.
En daarnaast knutsel, prul en verf ik van alles en nog wat!

Desiree de Jong

Lieve ouders/verzorgers van de kinderen van Domino+

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Desiree de Jong. Ik ben geboren op 12 juli 1987 en ben mama van Nora. Ik woon in Bergen op Zoom maar kom vanaf juni weer terug naar Roosendaal gereden om 3 dagen in de week begeleidster te zijn van jullie kids. In 2008 mocht ik na mijn stage bij Domino blijven werken als kinderopvang leidster niveau 3. Hier heb ik 6 jaar met heel veel liefde mogen werken maar kwam er in de crisisperiode van 2014 hier helaas een einde aan.
Sindsdien heb ik me altijd op het gebied van baby’s en kinderen kunnen ontwikkelen. Ik heb een korte periode gewerkt bij de Prenatal in Bergen op Zoom en ben daarna gaan werken op een buitenschoolse opvang in Bergen op Zoom. Toen ik moeder werd ben ik overgestapt naar meer vrijheid en ben ik als nanny gaan werken bij een gezin in Wouw. Dit was ook voor en naschoolse opvang maar dan bij het gezin thuis. Zo had ik tussendoor, tijdens schooltijd, tijd en ruimte voor mijn eigen gezin en huishouden. Hier ben ik sinds Februari 2022 mee gestopt omdat de kinderen groter en zelfstandig werden.
Maar nu ben ik weer terug bij Domino!

Ik heb er super veel zin in en kijk erg uit naar de kennismaking met jullie.

Tot snel!

Groetjes Desiree

Xiomara

Ik ben Xiomara, geboren op 18.09.1959, ik ben getrouwd met Ger en moeder van Prince & Jerry. Ik ben sinds 01-09-1995 in dienst eerst bij Domino, nu Domino+. Mijn opleiding: LKC Pedagogisch werk Niveau 4 Medical Missionary Health Training. Piramide -methode Natuurvoedingsadviseur. Mijn hobby’s zijn: Fitness, wandelen, goede gesprekken voeren, zwemmen (in de zee), winkelen en lezen. Waarom ik met kinderen werk: wanneer je met kinderen werkt blijf je jong en je kan veel van ze leren. Wij volwassenen mogen als kinderen zijn, ze blijven niet lang boos en ze zijn eerlijk. Verder zijn ze grappig je kan ermee lachen. Kortom, kinderen hebben geen zorgen.

Lincy Clement van Eekelen

Mijn naam is Lincy Clement van Eekelen, geboren op 20 April 1993.
Sinds 10-08-2017 getrouwd met Pim Clement en wij wonen samen in Roosendaal.

Mijn hobby’s zijn wandelen met onze hond, winkelen, boek lezen en er lekker samen op uit met mijn man, familie & vrienden.

Ik heb in 2011/2012 stage gelopen bij domino in mijn tweede leerjaar met heel veel plezier.
Nadat ik mijn diploma pedagogisch medewerker niv 3 heb behaald ben ik aan de slag gegaan als gastouder aan huis. En gecombineerd met werken bij twb. Als gastouder ben ik gestopt omdat de kinderen groter werden.
En nu mag ik met heel veel enthousiasme aan de slag als pedagogisch medewerkster bij Domino+.
Het werk als pedagogisch medewerkster vind ik geweldig. Omdat je de kinderen ziet groeien en je ze daarin kan ondersteunen en begeleiden. En dat samen met ouders en collega’s.

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Tot snel,

Groetjes Lincy

Ilayda

Mijn naam is Ilayda en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer momenteel het derde jaar van de opleiding MBO gespecialiseerd pedagogische medewerker op het Curio college in Roosendaal.

De komende periodes zal u mij nog vaker zien op de groepen. Ik kom namelijk werken bij de kinderopvang, tussen schoolse en buiten schoolse opvang, bij Domino+. Na het aantal maanden waarin u mij heeft gezien als stagiaire ben ik nu ook een collega:). Ik heb er ontzettend veel zin in en geloof er in dat het een leuke, gezellige en sfeer volle periode zal zijn voor mij.

Liefs, Ilayda

Julliette Crezee

Hallo ik ben Juliette Crezee, geboren op 22 september 1991 en nog steeds niet getrouwd maar woon samen met mijn vriend en kindjes Dani en Nora.
Ik werk al een tijdje bij Domino+ vanaf juni 2011, ik heb eerst een klein jaartje stage gelopen toen ik de opleiding pedagogische medewerker niv 3 deed.
Na die periode mocht ik blijven als inval kracht. Hobby’s uhm nou met 2 kinderen thuis om me heen is dat soms wat moeilijk, ik geniet vooral van hen en de dingen die we samen doen.
En af en toe dan lekker shoppen en kletsen met vriendinnen en familie. Ik ben elke keer nog steeds blij dat ik na mijn stage periode als inval kracht hier ben begonnen.
Het is heerlijk werk om te doen, chagrijnig hoef je niet te zijn want 1 lachje van een klein hummeltje doet je dag weer helemaal goed!
Elke dag is anders en dat is juist zo leuk! Je ziet de kinderen die er al een tijdje komen met de maanden groeien en andere dingen doen.
En wat is er mooier dan een lach op hun gezicht toveren door even te kroelen of leuke activiteiten te doen.

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!