Confetti Februari 2024

Vanuit het bestuur voor u gelezen:

• Ook dit jaar heeft het bestuur van Domino+ een aantal sluitingsdagen vastgesteld.
De volgende dagen is Domino+ gesloten:
10 mei 2024 ( de dag na hemelvaart )
24 dec. 2024 vanaf 16.00 uur.
27 december 2024
31 december vanaf 16.00 uur.

• 21 November 2023 heeft de toezichthouder ( GGD ) een jaarlijks onderzoek uitgevoerd op zowel BSO als ook op het kinderdagverblijf.
De exploitatie van de BSO voldeed niet aan de volgende voorschriften:
– Pedagogisch klimaat: pedagogisch beleid.
Na een korte beschrijving binnen het pedagogisch beleid over het waarom, wanneer en hoe we de BSO splitsen in 2 groepen, was deze overtreding hersteld.

Voor het kinderdagverblijf ligt dit even anders. Wij zijn namelijk van mening dat we bij Domino+ alleen maar flexibele opvang aanbieden en dus gebruik mogen maken van de bijbehorende regels in de wet. Dit doen we al zo vanaf 2008. Deze inspecteur ( de 16de inmiddels) gaat hier niet mee akkoord en heeft de gemeente geadviseerd te handhaven.
Wordt vervolgd!

Vanuit de Dominosisters:
Wat moet een kind kunnen voor de basisschool?

Is je kind vier jaar, dan begint voor zowel hem als voor jou een compleet nieuwe fase: hij mag naar de basisschool. Maar voordat je kind daar van start gaat, is het handig als hij een paar dingen onder de knie heeft. Bij Domino+ oefenen we natuurlijk al veel: zelf schoenen en jas aandoen, verschillende knutsel- en beweegactiviteiten, zelf eten en naar de wc gaan. Maar daar kun jij hem als ouder natuurlijk ook bij helpen!
Voor een prettige start op de kleuterschool is het fijn als je kind een aantal dingen min of meer onder de knie heeft. We lichten ze hieronder toe:
1. Het is handig als je vierjarige zichzelf kan aan- en uitkleden èn zelf zijn schoenen kan aandoen. Oefen hiermee een paar weken voordat hij in groep 1 gaat beginnen. Pak het in etappes aan: jij helpt hem met zijn broek en hij trekt zelf zijn shirt aan.
Vraag van tevoren op welke schooldag er gymles is. Trek je kind die dag kleding aan die hij makkelijk aan en uit kan trekken. Kan je kind nog geen veters strikken? Geen ramp, dat komt vanzelf wel. Laat je kind voorlopig met

In de winter naar buiten gaan is een extra uitdaging. Het is koud en nat, wat de drempel verhoogt. Maar het is natuurlijk heel gezond’.

En buiten bewegen en ontdekken is superleuk! Ook in de koudste periode van het jaar. Frisse buitenlucht en daglicht bevorderen de aanmaak van Vitamine D en dit heeft een positief effect op de spieren en het immuunsysteem.

Gelukkig zorgen al veel ouders voor makkelijke schoenen of laarsjes en een warme jas die kinderen zelf aan kunnen doen zodat we snel met de hele groep naar buiten kunnen.

klittenband- of instapschoenen naar school gaan.
2. In groep 1 en 2 wordt er vaak buiten gespeeld, soms meerdere keren per dag. Het is dus wel zo praktisch als je kind zelf zijn jas kan aan- en uittrekken. Zeker als het regent of koud is. Vaak wordt dit al op de peuterschool of op de crèche geleerd. Ook bij Domino+.

3.Tekenen, knippen, prikken, verven, borduren en soms zelfs al zagen en timmeren: in de groepen 1 en 2 wordt er veel geknutseld. De juf verwacht niet dat je kind alles al kan, maar het is wel fijn als hij een beetje met een schaar en prikpen kan omgaan. Dat hij het in ieder geval al in zijn handjes heeft gehad en weet hoe het werkt.
4.Meestal vlak na het buitenspelen is het in de klas tijd voor een 10-uurtje. Het is de bedoeling dat je je kind iets te eten en drinken meegeeft. Geef bijvoorbeeld (geschild) fruit in een broodtrommel mee en wat drinken in een drinkbeker. Laat hem vantevoren oefenen met het openen van de broodtrommel en drinkbeker. Zet ook zijn naam op de trommel en beker en zorg dat hij zijn eigen naam kan herkennen.

5.In principe wordt verwacht dat je kind zelfstandig naar de wc kan. Oefen daar van tevoren mee, vooral met afvegen. De meeste kleuterleidsters vegen namelijk geen billen af. Een ongelukje kan natuurlijk gebeuren, stop daarom voor de zekerheid reservekleding in de schooltas van je kind.

6.Met al die nieuwe indrukken is het niet gek als je kind doodmoe thuiskomt of het tegen het eind van de week niet volhoudt. Het is meestal niet erg als je je kind een middag thuis houdt. Overleg met de leerkracht wat je het beste kunt doen.

Vanuit groep 2:

De motorische ontwikkeling van kinderen in Nederland is er flink op achteruit gegaan. Dan hebben we het over vaardigheden als rennen, springen, gooien en vangen. We zien dat kinderen steeds minder buitenspelen. Ouders vinden het niet altijd veilig buiten, te koud, te nat en kinderen kiezen ook vaak voor schermpjes. Dit is zorgelijk, want buitenspelen en bewegen is zo ontzettend belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor de motoriek, maar ook voor het ruimtelijk inzicht, zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. Zelfs de taalvaardigheid wordt erdoor beïnvloed. Beweging is namelijk stimulerend voor het hele brein.

Domino+ heeft het dagelijks naar buiten gaan, ook bij minder weer, in haar beleid opgenomen. Binnen mogen de kinderen ivm valgevaar ( baby’s en speelgoed op de vloer ) niet rennen. Wel doen we beweegactiviteiten met ze, vaak voor we aan tafel gaan. Maar naar buiten gaan is natuurlijk altijd beter.

Vanuit groep 3:

Voorlezen is zo belangrijk:

– het vergroot de woordenschat;

– het stimuleert de fantasie;

– het helpt kinderen te leren luisteren en zich te concentreren;

– het daagt uit om zelf te lezen;

– het stimuleert het inlevingsvermogen;

– het vergroot de liefde voor boeken;

– het draagt bij aan een toename van het zelfvertrouwen;

– het heeft een positieve invloed op de leesvaardigheid en schoolprestaties.

(Voor) lezen dus!

 

 

Vanuit de peutergroep/3+:

 

Afgelopen weken hadden we het thema winter. En wat een geluk hadden we want er lag sneeuw. Natuurlijk hebben we toen in de sneeuw gespeeld. Lekker sleeën en met sneeuw gegooid. Super leuk.

 

Vorige week zijn we helemaal naar de stad gewandeld. Allemaal super knap gedaan. En het is natuurlijk ook altijd leuk om een uitstapje te maken. Dit proberen we elke maand wel een keertje te doen. Dit keer gingen we naar All Book’d Up waar de kinderen werden voorgelezen uit de nieuwste voorlees boeken. En daarna mochten de kinderen nog een mooie kleurplaat kleuren.

 

 

 

 

Voor nu hebben we op de peutergroep even een weekje vakantie. En kunnen jullie lekker gaan hossen en springen. Fijne carnaval allemaal en tot over een weekje.

 

Volgende Confetti  april 2024

Scroll naar boven

Maartje Koenraad

Mijn naam is Maartje Koenraad geboren op 22.02.1986 en heb een dochtertje, Lou.
Ik ben vanaf juli 2008 in dienst bij Domino. Heb hiervoor de opleiding spw niveau 3 gevolgd.
Mijn hobby’s zijn dansen en leuke dingen doen met vriendinnen en natuurlijk met Lou.
Ik vind het super om met kinderen te werken vooral door het enthousiasme van kinderen en elke dag is anders. Domino+ voelt als een tweede thuis.

Martine

Ik ben Martine. Geboren op 01.07.1982. Ik ben samenwonend en heb twee kindjes.
Aimée van 4 en Ella van 2.
Ik ben sinds 13 september 2001 werkzaam bij Domino +. Ik heb de opleiding spw aan het Baronie in Breda gevolgd.
De reden dat ik het werken bij Domino + zo leuk vind is omdat ik iedere dag weer de warmte en gezelligheid van al de kindjes mag ervaren.
We maken van iedere dag weer een feestje!

Anja Schläfli

Mijn naam is Anja Schläfli, geboren op 31.10.1979.
Ik ben getrouwd met Serge en wij hebben samen 2 kinderen, Sebas en Ivar.
In mijn vrije tijd ben ik graag op pad; met mijn gezin of vriendinnen, sporten en shoppen.
Ik ben in 2001 als stagiaire begonnen op kdv Domino en na het afronden van mijn opleiding Kinderopvang op het Baronie College in Breda kon ik gelukkig blijven.
Vanaf 2011 vindt u me vooral op kantoor en af en toe op de groep. Sinds 2014 ben ik bestuurslid.
Deze afwisseling maakt het werk ontzettend leuk en uitdagend.
Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken en de sfeer bij ons is gezellig, laagdrempelig en gemoedelijk.

Coby Jongmans

Ik ben Coby Jongmans – van Merrienboer, geboren op 8 augustus 1958. Getrouwd met André Jongmans.
Ik ben de trotse moeder van Femke, Emil en Marleen en heb 5 kleinkinderen , Jardi, Leila, Nowa, Milou en Manouk waar ik natuurlijk nog veel trotser op ben.
In 1987 ben ik gestart als vrijwilligerster bij peuterspeelzaal `De Boefjes`en vanaf 1989 ging ik op verzoek van het toenmalig bestuur aan de slag als peuterleidster bij peuterspeelzaal `Harlekijntje`.
Vanuit hier ben ik m´n opleiding gaan volgen, eerst een thuisstudie, later de LKC en direct aansluitend de opleiding Directie Kinderopvang bij het Regionaal instituut voor beroepsonderwijs in ’s-Hertogenbosch, mijn lievelingsstad trouwens. 1 September 1995 was het dan zo ver en kon ik beginnen met het realiseren van mijn droom, kinderdagverblijf Domino. Mijn baan, het werken met kinderen, ouders en een leuk team brengt mij veel afwisseling en voldoening.
Ik kan hier knutselen, kroelen, organiseren, heb gesprekken met ouders, leidsters en externe partijen, zit op kantoor en sta op de groep, elke dag is weer een verrassing.
Ik lees graag, vind het heerlijk om een stuk te lopen en zo m’n hoofd leeg te maken en genieten van zon, zee, strand en heel veel soorten muziek.

Selina

Beste ouders en verzorgers.

Hallo, mijn naam is Selina, ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn man en kinderen in Roosendaal. Wij hebben samen twee zonen van zes en vier jaar oud.
Per 1 september ga ik starten bij Domino+, voor mijzelf geen onbekend terrein. Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen bij Domino+ en ook onze eigen kinderen hebben gebruik gemaakt van de opvang bij Domino+.
Het enthousiasme, hun energie en de eerlijkheid van kinderen is wat me erg aantrekt en wat het werken met kinderen bijzonder maakt.
Ik heb onwijs veel zin om me aan te sluiten bij Domino+ en om jullie te gaan leren kennen.


Tot snel,
Groetjes Selina.

Peggy Randsdorp

Hallo,
Ik ben Peggy Randsdorp, geboren op 18 juni 1974.
Ik woon samen met Jan de Vugt en mijn dochters Isa (’98) en Luna (’01) in Oud Gastel.
In 1995 heb ik mijn mbo LKC diploma behaald en ben ik op 1 juni 1996 komen werken op kinderdagverblijf domino+.
Werken met kinderen, dat wilde ik altijd al.
Ze maken me blij en ik geniet van hen, hun te zien groeien en te ontwikkelen, daar in de ondersteunen en te stimuleren. Maar ook vooral het thuis gevoel te geven, veilig , liefdevol en welkom. Dit ook met betrekking tot de ouders. Hoe fijn als je dit werk mag doen!
Mijn hobby’s zijn bakken, zingen, op vakantie gaan en quality time doorbrengen met familie en vrienden.
Als persoon ben ik over het algemeen vrolijk, eerlijk, open, en enorme kletskous en hou van humor.

Rowan de Groen

Ik ben Rowan de Groen en ben geboren op 21.04.1990. Ik heb de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 afgerond en sinds Juni 2010 ben ik werkzaam bij Domino.
Ik heb een eigen huisje waar ik heel blij mee ben. Ik heb voor dit werk gekozen, omdat ik al van jongs af aan graag met kinderen wilden werken, de afwisseling en de dankbaarheid van de kinderen zorgen er voor dat ik iedere dag met een glimlach naar het werk ga.
Voel me thuis bij Domino+ en je bouwt een band op waardoor je het vertrouwen van een kind en ouders hebt.
Mijn hobby’s zijn voetbal, fitness, festivals en allerlei andere leuke dingen ondernemen met familie en vriendinnen/vrienden.

Martine Manné

Hallo, ik ben Martine Manné, geboren op 29.08.1973. Sinds 21-04-2007 ben ik getrouwd met Marc Manné.
Samen hebben wij 2 kinderen, Lot (geboren op 2 mei 2003) en Sjors (geboren op 12 juni 2006).
Ik heb de HBO-SPH gedaan, en werkte na mijn afstuderen op het Sterrebos.
Toevalligerwijs kwam ik bij Domino terecht en ik werk hier vanaf januari 1997, dus al meer dan 20 jaar!
Voordat ik mijn opleiding ging doen had ik nooit gedacht dat ik werken in de kinderopvang zo leuk zou vinden!
Het is afwisselend, geen dag is hetzelfde, je krijgt zoveel liefde, vrolijkheid en gezelligheid van de kindjes en het contact met ouders vind ik ook erg leuk.
Ik vind het interessant om te zien hoe de kindjes zich ontwikkelen en het geeft een voldaan gevoel als een kindje na 4 jaar bij ons als zelfverzekerd individu-tje de basisschool binnen stapt.
Maar een dag waarop je lekker hebt kunnen voorlezen, een verdrietig kindje hebt kunnen troosten en met zijn allen iets leuk hebt kunnen knutselen geeft ook een heel voldaan fijn gevoel. En dan ook nog met zulke collega’s om je heen, wat wil je nog meer!
Dit alles maakt dat ik er na 20 jaar nog steeds van geniet om hier te mogen werken!
Op de dagen dat ik niet bij Domino+ ben vind ik het heerlijk om mijn hobby uit te voeren : armbanden maken.
En daarnaast knutsel, prul en verf ik van alles en nog wat!

Desiree de Jong

Lieve ouders/verzorgers van de kinderen van Domino+

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Desiree de Jong. Ik ben geboren op 12 juli 1987 en ben mama van Nora. Ik woon in Bergen op Zoom maar kom vanaf juni weer terug naar Roosendaal gereden om 3 dagen in de week begeleidster te zijn van jullie kids. In 2008 mocht ik na mijn stage bij Domino blijven werken als kinderopvang leidster niveau 3. Hier heb ik 6 jaar met heel veel liefde mogen werken maar kwam er in de crisisperiode van 2014 hier helaas een einde aan.
Sindsdien heb ik me altijd op het gebied van baby’s en kinderen kunnen ontwikkelen. Ik heb een korte periode gewerkt bij de Prenatal in Bergen op Zoom en ben daarna gaan werken op een buitenschoolse opvang in Bergen op Zoom. Toen ik moeder werd ben ik overgestapt naar meer vrijheid en ben ik als nanny gaan werken bij een gezin in Wouw. Dit was ook voor en naschoolse opvang maar dan bij het gezin thuis. Zo had ik tussendoor, tijdens schooltijd, tijd en ruimte voor mijn eigen gezin en huishouden. Hier ben ik sinds Februari 2022 mee gestopt omdat de kinderen groter en zelfstandig werden.
Maar nu ben ik weer terug bij Domino!

Ik heb er super veel zin in en kijk erg uit naar de kennismaking met jullie.

Tot snel!

Groetjes Desiree

Xiomara

Ik ben Xiomara, geboren op 18.09.1959, ik ben getrouwd met Ger en moeder van Prince & Jerry. Ik ben sinds 01-09-1995 in dienst eerst bij Domino, nu Domino+. Mijn opleiding: LKC Pedagogisch werk Niveau 4 Medical Missionary Health Training. Piramide -methode Natuurvoedingsadviseur. Mijn hobby’s zijn: Fitness, wandelen, goede gesprekken voeren, zwemmen (in de zee), winkelen en lezen. Waarom ik met kinderen werk: wanneer je met kinderen werkt blijf je jong en je kan veel van ze leren. Wij volwassenen mogen als kinderen zijn, ze blijven niet lang boos en ze zijn eerlijk. Verder zijn ze grappig je kan ermee lachen. Kortom, kinderen hebben geen zorgen.

Lincy Clement van Eekelen

Mijn naam is Lincy Clement van Eekelen, geboren op 20 April 1993.
Sinds 10-08-2017 getrouwd met Pim Clement en wij wonen samen in Roosendaal.

Mijn hobby’s zijn wandelen met onze hond, winkelen, boek lezen en er lekker samen op uit met mijn man, familie & vrienden.

Ik heb in 2011/2012 stage gelopen bij domino in mijn tweede leerjaar met heel veel plezier.
Nadat ik mijn diploma pedagogisch medewerker niv 3 heb behaald ben ik aan de slag gegaan als gastouder aan huis. En gecombineerd met werken bij twb. Als gastouder ben ik gestopt omdat de kinderen groter werden.
En nu mag ik met heel veel enthousiasme aan de slag als pedagogisch medewerkster bij Domino+.
Het werk als pedagogisch medewerkster vind ik geweldig. Omdat je de kinderen ziet groeien en je ze daarin kan ondersteunen en begeleiden. En dat samen met ouders en collega’s.

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Tot snel,

Groetjes Lincy

Ilayda

Mijn naam is Ilayda en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer momenteel het derde jaar van de opleiding MBO gespecialiseerd pedagogische medewerker op het Curio college in Roosendaal.

De komende periodes zal u mij nog vaker zien op de groepen. Ik kom namelijk werken bij de kinderopvang, tussen schoolse en buiten schoolse opvang, bij Domino+. Na het aantal maanden waarin u mij heeft gezien als stagiaire ben ik nu ook een collega:). Ik heb er ontzettend veel zin in en geloof er in dat het een leuke, gezellige en sfeer volle periode zal zijn voor mij.

Liefs, Ilayda

Julliette Crezee

Hallo ik ben Juliette Crezee, geboren op 22 september 1991 en nog steeds niet getrouwd maar woon samen met mijn vriend en kindjes Dani en Nora.
Ik werk al een tijdje bij Domino+ vanaf juni 2011, ik heb eerst een klein jaartje stage gelopen toen ik de opleiding pedagogische medewerker niv 3 deed.
Na die periode mocht ik blijven als inval kracht. Hobby’s uhm nou met 2 kinderen thuis om me heen is dat soms wat moeilijk, ik geniet vooral van hen en de dingen die we samen doen.
En af en toe dan lekker shoppen en kletsen met vriendinnen en familie. Ik ben elke keer nog steeds blij dat ik na mijn stage periode als inval kracht hier ben begonnen.
Het is heerlijk werk om te doen, chagrijnig hoef je niet te zijn want 1 lachje van een klein hummeltje doet je dag weer helemaal goed!
Elke dag is anders en dat is juist zo leuk! Je ziet de kinderen die er al een tijdje komen met de maanden groeien en andere dingen doen.
En wat is er mooier dan een lach op hun gezicht toveren door even te kroelen of leuke activiteiten te doen.

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!