Vanuit het bestuur:
De belastingdienst maakt momenteel de definitieve berekening over het vorige toeslagjaar, 2022, voor alle toeslagontvangers. Bij het maken van de definitieve berekening voor de kinderopvangtoeslag maakt de belastingdienst gebruik van het aantal afgenomen uren en de uurtarieven. Soms zijn niet alle gegevens over de kinderopvanguren bij de belastingdienst bekend. Bijvoorbeeld als het kind bij meerdere kinderopvangorganisaties of gastouders wordt opgevangen, het BSN-nummer ontbreekt of er een onjuist LRK-nummer is ingevuld. Dan stuurt de belastingdienst u een brief. Dit doen ze ook als ze een grote afwijking constateren tussen de aanvraag van de ouder en de gegevens die zij van Domino+ ontvingen. Ze doen dit niet vanuit het oogpunt van vermoeden van fraude of extra controles, maar wel om een goede eindberekening te maken. Voor ouders die een brief met kenmerk TGK ontvangen, kunnen ze pas een definitieve berekening maken van de kinderopvangtoeslag als ze de jaaropgaaf en het antwoordformulier hebben ontvangen. Het is belangrijk dat u als ouders deze documenten tijdig aanlevert, want de belastingdienst kan de kinderopvangtoeslag niet vaststellen als ouders geen jaaropgaaf en antwoordformulier opgeven. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat ze de kinderopvangtoeslag moeten stoppen en u de eerder ontvangen kinderopvangtoeslag terug moet betalen. Nog geen jaaropgaaf ontvangen, bel dan even met de administratie. Zij zorgen dan dat u er een in uw mailbox ontvangt.
Vanuit de Dominosisters:
- Wij zouden het op prijs stellen wanneer u bij traktaties voor de kinderen niet alleen aan zoete versnaperingen denkt en de traktatie voor de leidsters zou vervangen voor een donatie in de spaarpot, voor de aanschaf van nieuw speelgoed.
- Het is weer zomer, denkt u aan zonnebrandcrème (thuis alvast een keer insmeren), handdoek en zwemluier?
- Nogmaals de vraag om namen in de schoenen te schrijven, tape en stift liggen voor u klaar op de koffietafel bij de uitgang.
- Sommige bakjes zitten wel heel vol. Graag reserve kleding in een tas ( met naam ) in de gang. 1 Knuffel voor in bed is echt genoeg en speelgoed, bekers, slabjes hebben wij hier voldoende dus dat mag u thuis laten.
- Even voorstellen:
Beste ouders en verzorgers.
Hallo, mijn naam is Selina, ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn man en kinderen in Roosendaal. Wij hebben samen twee zonen van zes en vier jaar oud.
Per 1 september ga ik starten bij Domino+, voor mijzelf geen onbekend terrein. Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen bij Domino+ en ook onze eigen kinderen hebben gebruik gemaakt van de opvang bij Domino+.
Het enthousiasme, hun energie en de eerlijkheid van kinderen is wat me erg aantrekt en wat het werken met kinderen bijzonder maakt.
Ik heb onwijs veel zin om me aan te sluiten bij Domino+ en om jullie te gaan leren kennen.
Tot snel,
Groetjes Selina.
Vanuit groep 2:
Zoals we in de vorige Confetti ook al hebben geschreven zijn we heel blij met onze nieuwe vloer. Intussen heeft waarschijnlijk iedereen van jullie deze ook al gezien. We krijgen er in ieder geval veel reacties op! Uiteraard zijn we er erg zuinig op, en hopen dat jullie dat ook zijn. Zeker nu met het mooie weer en het buitenspelen merken we dat er toch nog makkelijk met schoenen binnen gelopen wordt. Kindjes komen vol enthousiasme naar binnen gerend als ze papa of mama zien, en dan is het aan ons èn aan jullie om ze hier op te wijzen, en ze op te tillen of slofjes aan te doen. Gewoon even hun schoentjes uit doen kan natuurlijk ook.
Wij gaan er in ieder geval extra op letten de komende tijd dat er genoeg slofjes bij de deur naar het plein te vinden zijn. Zo maken we het onszelf en jullie een stukje makkelijker.
Enne…. over buiten spelen gesproken. Wat is het plein mooi hè?! We zijn er harstikke trots op en ook ongelooflijk blij mee. En, nog veel belangrijker, de kinderen ook. Wat een speelgenot, een kunstgras berg op het plein. Heerlijk om er vanaf te rollen, te rennen, met fietsjes af te racen of gewoon lekker op te liggen spelen. En de zandbak die nu zo mooi gelijk met de tegels loopt, zonder hoge rand waar over gestruikeld kan worden. En het is nog niet eens helemaal klaar hoor, het wordt alleen nog maar mooier. Wat wij als team, en ik weet zeker jullie als ouders ook, heel fijn vinden is het hoge hek. Voor de veiligheid van jullie kindjes is dit top! Bovendien houdt het (hopelijk) vandalisme tegen. Alleen maar pluspunten dus.
We kunnen er weer een hele poos tegenaan!!!
Vanuit groep 3:
Ons Team heeft 1 keer in de zoveel tijd wel eens een informatie avond van verschillende instanties.
Zo blijven wij up to date en krijgen we tips en tricks die wij zelf weer kunnen gebruiken/toepassen.
Vorige maand hebben we bezoek gehad van een pedagogisch behandelaar van Auris.
Auris is er voor dove en slechthorende kinderen en voor kinderen met (een vermoeden van) een taalontwikkelingsstoornis (TOS) Auris heeft een intensief behandelaanbod. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van audioloog of medisch specialist. Het behandelaanbod bestaat uit drie onderdelen: tweedaagse groepsbehandeling, brugfunctie, plusaanbod.
Wij hebben informatie gekregen voor kinderen met ( een vermoeden van ) TOS, een taalontwikkelinsstoornis. Hoe herken je TOS en hoe verder? Het zou bijvoorbeeld ook kunnen zijn dat een kindje een taalachterstand heeft wat niet hetzelfde is als TOS.
Een taalachterstand kan ontstaan als een kind de moedertaal weinig hoort of spreekt of middenoorproblemen heeft.
Door meer taal aan te bieden, haalt het kind de achterstand vaak weer in.
Bij TOS is er meer aan de hand, er is iets mis met het aangeboren vermogen om taal te leren. Een (taalontwikkelingsstoornis (TOS) is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis)
Wij hebben bij de informatie avond genoeg informatie gekregen over hoe wij die 2 dingen uit elkaar kunnen houden. Maar ook hoe wij het voor de kindjes met een Taalachterstand of een vermoeden van TOS beter kunnen helpen/ begeleiden door er tijd voor te nemen.
Rustig naar een kindje te luisteren om te begrijpen wat hij bedoelt of zegt, want hoe vervelend is het om niet begrepen te worden! Er zijn zelfs kleine gebaren die we kunnen gebruiken, als je dat vaak genoeg herhaalt weet een kindje op den duur goed wat je bedoelt.
Zo proberen we ook regelmatig een boekje te lezen met de kinderen en vooral lekker kletsen, want hoe leren ze het beter dan van ouder of verzorger of de juf die ze een hele dag zien!
Vanuit de peutergroep/3+:
Vakantie! Ook de peutergroep en de 3+ groep hebben, net als school, 6 weken vakantie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen extra activiteiten worden gedaan rond taal en bewegen. Ook in de vakantie zullen we, wanneer de groep het toelaat, naar lokaal 1 gaan met de 3 jarigen om ze wat extra te stimuleren in hun ontwikkeling samen met leeftijdgenootjes.
Deze weken staan in het teken van ;
Ik ga op vakantie met….
Ik ga op vakantie naar….
Ik ga op vakantie en neem mee….
…… dit ga ik doen
….. dit ga ik eten
….. dit ga ik drinken.
De vakantie kadootjes waren natuurlijk geen echte ijsjes, al gaan we die deze weken hopelijk wel heel veel eten, maar een zandvormpje (ijshoorntje) en splashbal (ijsbol).
Vanuit de BSO:
Ook op de BSO gaan we deze weken aan de slag met bovengenoemd thema. We gaan natuurlijk knutselen, doen spelletjes en gaan er op uit. Er staan weer veel leuke activiteiten op het programma. Maandag 17 juli zijn we gestart met onze eerste vakantie dag, “Ik ga op vakantie met het vliegtuig.”
We gaan er weer een feestje van maken met z’n allen, en zullen de kinderen die bijna 4 jaar zijn en ingeschreven staan voor onze BSO groep wanneer het kan al wat vaker mee naar de BSO groep nemen om ze zo vast te laten wennen aan het nieuwe lokaal en de nieuwe regels en vriendjes.
Volgende Confetti september 2023