Confetti Juli 2023

 

 

Vanuit het bestuur: 

 

De belastingdienst maakt momenteel de definitieve berekening over het vorige toeslagjaar, 2022, voor alle toeslagontvangers. Bij het maken van de definitieve berekening voor de kinderopvangtoeslag maakt de belastingdienst gebruik van het aantal afgenomen uren en de uurtarieven. Soms zijn niet alle gegevens over de kinderopvanguren bij de belastingdienst bekend. Bijvoorbeeld als het kind bij meerdere kinderopvangorganisaties of gastouders wordt opgevangen, het BSN-nummer ontbreekt of er een onjuist LRK-nummer is ingevuld. Dan stuurt de belastingdienst u een brief. Dit doen ze ook als ze een grote afwijking constateren tussen de aanvraag van de ouder en de gegevens die zij van Domino+ ontvingen. Ze doen dit niet vanuit het oogpunt van vermoeden van fraude of extra controles, maar wel om een goede eindberekening te maken. Voor ouders die een brief met kenmerk TGK ontvangen, kunnen ze pas een definitieve berekening maken van de kinderopvangtoeslag als ze de jaaropgaaf en het antwoordformulier hebben ontvangen. Het is belangrijk dat u als ouders deze documenten  tijdig  aanlevert, want de belastingdienst  kan de kinderopvangtoeslag niet vaststellen als ouders geen jaaropgaaf en antwoordformulier opgeven. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat ze de kinderopvangtoeslag moeten stoppen en u  de eerder ontvangen kinderopvangtoeslag terug moet betalen. Nog geen jaaropgaaf ontvangen, bel dan even met de administratie. Zij zorgen dan dat u er een in uw mailbox ontvangt.  

 

 

       Vanuit de Dominosisters: 

 

  • Wij zouden het op prijs stellen wanneer u bij traktaties voor de kinderen niet alleen aan zoete versnaperingen denkt en de traktatie voor de leidsters zou vervangen voor een donatie in de spaarpot, voor de aanschaf van nieuw speelgoed.  
  • Het is weer zomer, denkt u aan zonnebrandcrème (thuis alvast een keer insmeren), handdoek en zwemluier? 
  • Nogmaals de vraag om namen in de schoenen te schrijven, tape en stift liggen voor u klaar op de koffietafel bij de uitgang.  
  • Sommige bakjes zitten wel heel vol. Graag reserve kleding in een tas ( met naam ) in de gang. 1 Knuffel voor in bed is echt genoeg en speelgoed, bekers, slabjes hebben wij hier voldoende dus dat mag u thuis laten.  

 

 

  • Even voorstellen: 

Beste ouders en verzorgers. 

Hallo, mijn naam is Selina, ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn man en kinderen in Roosendaal. Wij hebben samen twee zonen van zes  en vier jaar oud. 

Per 1 september ga ik starten bij Domino+, voor mijzelf geen onbekend terrein. Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen bij Domino+ en ook onze eigen kinderen hebben gebruik gemaakt van de opvang bij Domino+. 

Het enthousiasme, hun energie en de eerlijkheid van kinderen is wat me erg aantrekt en wat het werken met kinderen bijzonder maakt.  

Ik heb onwijs veel zin om me aan te sluiten bij Domino+ en om jullie te gaan leren kennen. 

Tot snel, 

Groetjes Selina.  

  

Vanuit groep 2: 

 

Zoals we in de vorige Confetti ook al hebben geschreven zijn we heel blij met onze nieuwe vloer. Intussen heeft waarschijnlijk iedereen van jullie deze ook al gezien. We krijgen er in ieder geval veel reacties op! Uiteraard zijn we er erg zuinig op, en hopen dat jullie dat ook zijn. Zeker nu met het mooie weer en het buitenspelen merken we dat er toch nog makkelijk met schoenen binnen gelopen wordt. Kindjes komen vol enthousiasme naar binnen gerend als ze papa of mama zien, en dan is het aan ons èn aan jullie om ze hier op te wijzen, en ze op te tillen of slofjes aan te doen. Gewoon even hun schoentjes uit doen kan natuurlijk ook. 

Wij gaan er in ieder geval extra op  letten de komende tijd dat er genoeg slofjes bij de deur naar het plein te vinden zijn. Zo maken we het onszelf en jullie een stukje makkelijker. 

Enne…. over buiten spelen gesproken. Wat is het plein mooi hè?! We zijn er harstikke trots op en ook ongelooflijk blij mee. En, nog veel belangrijker, de kinderen ook. Wat een speelgenot, een kunstgras berg op het plein. Heerlijk om er vanaf te rollen, te rennen, met fietsjes af te racen of gewoon lekker op te liggen spelen. En de zandbak die nu zo mooi gelijk met de tegels loopt, zonder hoge rand waar over gestruikeld kan worden. En het is nog niet eens helemaal klaar hoor, het wordt alleen nog maar mooier. Wat wij als team, en ik weet zeker jullie als ouders ook, heel fijn vinden is het hoge hek. Voor de veiligheid van jullie kindjes is dit top! Bovendien houdt het (hopelijk) vandalisme tegen. Alleen maar pluspunten dus. 

We kunnen er weer een hele poos tegenaan!!! 

 

Vanuit groep 3: 

 

Ons Team heeft 1 keer in de zoveel tijd wel eens een informatie avond van verschillende instanties. 

Zo blijven wij up to date en krijgen we tips en tricks die wij zelf weer kunnen gebruiken/toepassen. 

Vorige maand hebben we bezoek gehad van een pedagogisch behandelaar van Auris. 

Auris is er voor dove en slechthorende kinderen en voor kinderen met (een vermoeden van) een taalontwikkelingsstoornis (TOS) Auris heeft een intensief behandelaanbod. U heeft hiervoor een verwijzing nodig van audioloog of medisch specialist. Het behandelaanbod bestaat uit drie onderdelen: tweedaagse groepsbehandeling, brugfunctie, plusaanbod. 

Wij hebben informatie gekregen voor kinderen met ( een vermoeden van ) TOS, een taalontwikkelinsstoornis. Hoe herken je TOS en hoe verder? Het zou bijvoorbeeld ook kunnen zijn dat een kindje een taalachterstand heeft wat niet hetzelfde is als TOS.  

Een taalachterstand kan ontstaan als een kind de moedertaal weinig hoort of spreekt of middenoorproblemen heeft. 

Door meer taal aan te bieden, haalt het kind de achterstand vaak weer in.  

Bij TOS is er meer aan de hand, er is iets mis met het aangeboren vermogen om taal te leren. Een (taalontwikkelingsstoornis (TOS) is een neurocognitieve ontwikkelingsstoornis) 

Wij hebben bij de informatie avond genoeg informatie gekregen over hoe wij die 2 dingen uit elkaar kunnen houden. Maar ook hoe wij het voor de kindjes met een Taalachterstand of een vermoeden van TOS beter kunnen helpen/ begeleiden door er tijd voor te nemen.  

Rustig naar een kindje te luisteren om te begrijpen wat hij bedoelt of zegt, want hoe vervelend is het om niet begrepen te worden! Er zijn zelfs kleine gebaren die we kunnen gebruiken, als je dat vaak genoeg herhaalt weet een kindje op den duur goed wat je bedoelt. 

Zo proberen we ook regelmatig een boekje te lezen met de kinderen en vooral lekker kletsen, want hoe leren ze het beter dan van ouder of verzorger of de juf die ze een hele dag zien!  

 

 

 

 

Vanuit de peutergroep/3+: 

 

 

Vakantie! Ook de peutergroep en de 3+ groep hebben, net als school, 6 weken vakantie. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen extra activiteiten worden gedaan rond taal en bewegen.  Ook in de vakantie zullen we, wanneer de groep het toelaat, naar lokaal 1 gaan met de 3 jarigen om ze wat extra te stimuleren in hun ontwikkeling samen met leeftijdgenootjes. 

Deze weken staan in het teken van ;  

Ik ga op vakantie met…. 

Ik ga op vakantie naar….

Ik ga op vakantie en neem mee…. 

…… dit ga ik doen 

….. dit ga ik eten 

….. dit ga ik drinken. 

De vakantie kadootjes waren natuurlijk geen echte ijsjes, al gaan we die deze weken hopelijk wel heel veel eten, maar een zandvormpje (ijshoorntje) en splashbal (ijsbol).  

 

 

Vanuit de BSO: 

 

Ook op de BSO gaan we deze weken aan de slag met bovengenoemd thema. We gaan natuurlijk knutselen, doen spelletjes en gaan er op uit. Er staan weer veel leuke activiteiten op het programma. Maandag 17 juli zijn we gestart met onze eerste vakantie dag, “Ik ga op vakantie met het vliegtuig.” 

We gaan er weer een feestje van maken met z’n allen, en zullen de kinderen die bijna 4 jaar zijn en ingeschreven staan voor onze BSO groep wanneer het kan al wat vaker mee naar de BSO groep nemen om ze zo vast te laten wennen aan het nieuwe lokaal en de nieuwe regels en vriendjes.  

 

 

 

  

 

 

Volgende Confetti  september 2023    

Scroll naar boven

Maartje Koenraad

Mijn naam is Maartje Koenraad geboren op 22.02.1986 en heb een dochtertje, Lou.
Ik ben vanaf juli 2008 in dienst bij Domino. Heb hiervoor de opleiding spw niveau 3 gevolgd.
Mijn hobby’s zijn dansen en leuke dingen doen met vriendinnen en natuurlijk met Lou.
Ik vind het super om met kinderen te werken vooral door het enthousiasme van kinderen en elke dag is anders. Domino+ voelt als een tweede thuis.

Martine

Ik ben Martine. Geboren op 01.07.1982. Ik ben samenwonend en heb twee kindjes.
Aimée van 4 en Ella van 2.
Ik ben sinds 13 september 2001 werkzaam bij Domino +. Ik heb de opleiding spw aan het Baronie in Breda gevolgd.
De reden dat ik het werken bij Domino + zo leuk vind is omdat ik iedere dag weer de warmte en gezelligheid van al de kindjes mag ervaren.
We maken van iedere dag weer een feestje!

Anja Schläfli

Mijn naam is Anja Schläfli, geboren op 31.10.1979.
Ik ben getrouwd met Serge en wij hebben samen 2 kinderen, Sebas en Ivar.
In mijn vrije tijd ben ik graag op pad; met mijn gezin of vriendinnen, sporten en shoppen.
Ik ben in 2001 als stagiaire begonnen op kdv Domino en na het afronden van mijn opleiding Kinderopvang op het Baronie College in Breda kon ik gelukkig blijven.
Vanaf 2011 vindt u me vooral op kantoor en af en toe op de groep. Sinds 2014 ben ik bestuurslid.
Deze afwisseling maakt het werk ontzettend leuk en uitdagend.
Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken en de sfeer bij ons is gezellig, laagdrempelig en gemoedelijk.

Coby Jongmans

Ik ben Coby Jongmans – van Merrienboer, geboren op 8 augustus 1958. Getrouwd met André Jongmans.
Ik ben de trotse moeder van Femke, Emil en Marleen en heb 5 kleinkinderen , Jardi, Leila, Nowa, Milou en Manouk waar ik natuurlijk nog veel trotser op ben.
In 1987 ben ik gestart als vrijwilligerster bij peuterspeelzaal `De Boefjes`en vanaf 1989 ging ik op verzoek van het toenmalig bestuur aan de slag als peuterleidster bij peuterspeelzaal `Harlekijntje`.
Vanuit hier ben ik m´n opleiding gaan volgen, eerst een thuisstudie, later de LKC en direct aansluitend de opleiding Directie Kinderopvang bij het Regionaal instituut voor beroepsonderwijs in ’s-Hertogenbosch, mijn lievelingsstad trouwens. 1 September 1995 was het dan zo ver en kon ik beginnen met het realiseren van mijn droom, kinderdagverblijf Domino. Mijn baan, het werken met kinderen, ouders en een leuk team brengt mij veel afwisseling en voldoening.
Ik kan hier knutselen, kroelen, organiseren, heb gesprekken met ouders, leidsters en externe partijen, zit op kantoor en sta op de groep, elke dag is weer een verrassing.
Ik lees graag, vind het heerlijk om een stuk te lopen en zo m’n hoofd leeg te maken en genieten van zon, zee, strand en heel veel soorten muziek.

Selina

Beste ouders en verzorgers.

Hallo, mijn naam is Selina, ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn man en kinderen in Roosendaal. Wij hebben samen twee zonen van zes en vier jaar oud.
Per 1 september ga ik starten bij Domino+, voor mijzelf geen onbekend terrein. Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen bij Domino+ en ook onze eigen kinderen hebben gebruik gemaakt van de opvang bij Domino+.
Het enthousiasme, hun energie en de eerlijkheid van kinderen is wat me erg aantrekt en wat het werken met kinderen bijzonder maakt.
Ik heb onwijs veel zin om me aan te sluiten bij Domino+ en om jullie te gaan leren kennen.


Tot snel,
Groetjes Selina.

Peggy Randsdorp

Hallo,
Ik ben Peggy Randsdorp, geboren op 18 juni 1974.
Ik woon samen met Jan de Vugt en mijn dochters Isa (’98) en Luna (’01) in Oud Gastel.
In 1995 heb ik mijn mbo LKC diploma behaald en ben ik op 1 juni 1996 komen werken op kinderdagverblijf domino+.
Werken met kinderen, dat wilde ik altijd al.
Ze maken me blij en ik geniet van hen, hun te zien groeien en te ontwikkelen, daar in de ondersteunen en te stimuleren. Maar ook vooral het thuis gevoel te geven, veilig , liefdevol en welkom. Dit ook met betrekking tot de ouders. Hoe fijn als je dit werk mag doen!
Mijn hobby’s zijn bakken, zingen, op vakantie gaan en quality time doorbrengen met familie en vrienden.
Als persoon ben ik over het algemeen vrolijk, eerlijk, open, en enorme kletskous en hou van humor.

Rowan de Groen

Ik ben Rowan de Groen en ben geboren op 21.04.1990. Ik heb de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 afgerond en sinds Juni 2010 ben ik werkzaam bij Domino.
Ik heb een eigen huisje waar ik heel blij mee ben. Ik heb voor dit werk gekozen, omdat ik al van jongs af aan graag met kinderen wilden werken, de afwisseling en de dankbaarheid van de kinderen zorgen er voor dat ik iedere dag met een glimlach naar het werk ga.
Voel me thuis bij Domino+ en je bouwt een band op waardoor je het vertrouwen van een kind en ouders hebt.
Mijn hobby’s zijn voetbal, fitness, festivals en allerlei andere leuke dingen ondernemen met familie en vriendinnen/vrienden.

Martine Manné

Hallo, ik ben Martine Manné, geboren op 29.08.1973. Sinds 21-04-2007 ben ik getrouwd met Marc Manné.
Samen hebben wij 2 kinderen, Lot (geboren op 2 mei 2003) en Sjors (geboren op 12 juni 2006).
Ik heb de HBO-SPH gedaan, en werkte na mijn afstuderen op het Sterrebos.
Toevalligerwijs kwam ik bij Domino terecht en ik werk hier vanaf januari 1997, dus al meer dan 20 jaar!
Voordat ik mijn opleiding ging doen had ik nooit gedacht dat ik werken in de kinderopvang zo leuk zou vinden!
Het is afwisselend, geen dag is hetzelfde, je krijgt zoveel liefde, vrolijkheid en gezelligheid van de kindjes en het contact met ouders vind ik ook erg leuk.
Ik vind het interessant om te zien hoe de kindjes zich ontwikkelen en het geeft een voldaan gevoel als een kindje na 4 jaar bij ons als zelfverzekerd individu-tje de basisschool binnen stapt.
Maar een dag waarop je lekker hebt kunnen voorlezen, een verdrietig kindje hebt kunnen troosten en met zijn allen iets leuk hebt kunnen knutselen geeft ook een heel voldaan fijn gevoel. En dan ook nog met zulke collega’s om je heen, wat wil je nog meer!
Dit alles maakt dat ik er na 20 jaar nog steeds van geniet om hier te mogen werken!
Op de dagen dat ik niet bij Domino+ ben vind ik het heerlijk om mijn hobby uit te voeren : armbanden maken.
En daarnaast knutsel, prul en verf ik van alles en nog wat!

Desiree de Jong

Lieve ouders/verzorgers van de kinderen van Domino+

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Desiree de Jong. Ik ben geboren op 12 juli 1987 en ben mama van Nora. Ik woon in Bergen op Zoom maar kom vanaf juni weer terug naar Roosendaal gereden om 3 dagen in de week begeleidster te zijn van jullie kids. In 2008 mocht ik na mijn stage bij Domino blijven werken als kinderopvang leidster niveau 3. Hier heb ik 6 jaar met heel veel liefde mogen werken maar kwam er in de crisisperiode van 2014 hier helaas een einde aan.
Sindsdien heb ik me altijd op het gebied van baby’s en kinderen kunnen ontwikkelen. Ik heb een korte periode gewerkt bij de Prenatal in Bergen op Zoom en ben daarna gaan werken op een buitenschoolse opvang in Bergen op Zoom. Toen ik moeder werd ben ik overgestapt naar meer vrijheid en ben ik als nanny gaan werken bij een gezin in Wouw. Dit was ook voor en naschoolse opvang maar dan bij het gezin thuis. Zo had ik tussendoor, tijdens schooltijd, tijd en ruimte voor mijn eigen gezin en huishouden. Hier ben ik sinds Februari 2022 mee gestopt omdat de kinderen groter en zelfstandig werden.
Maar nu ben ik weer terug bij Domino!

Ik heb er super veel zin in en kijk erg uit naar de kennismaking met jullie.

Tot snel!

Groetjes Desiree

Xiomara

Ik ben Xiomara, geboren op 18.09.1959, ik ben getrouwd met Ger en moeder van Prince & Jerry. Ik ben sinds 01-09-1995 in dienst eerst bij Domino, nu Domino+. Mijn opleiding: LKC Pedagogisch werk Niveau 4 Medical Missionary Health Training. Piramide -methode Natuurvoedingsadviseur. Mijn hobby’s zijn: Fitness, wandelen, goede gesprekken voeren, zwemmen (in de zee), winkelen en lezen. Waarom ik met kinderen werk: wanneer je met kinderen werkt blijf je jong en je kan veel van ze leren. Wij volwassenen mogen als kinderen zijn, ze blijven niet lang boos en ze zijn eerlijk. Verder zijn ze grappig je kan ermee lachen. Kortom, kinderen hebben geen zorgen.

Lincy Clement van Eekelen

Mijn naam is Lincy Clement van Eekelen, geboren op 20 April 1993.
Sinds 10-08-2017 getrouwd met Pim Clement en wij wonen samen in Roosendaal.

Mijn hobby’s zijn wandelen met onze hond, winkelen, boek lezen en er lekker samen op uit met mijn man, familie & vrienden.

Ik heb in 2011/2012 stage gelopen bij domino in mijn tweede leerjaar met heel veel plezier.
Nadat ik mijn diploma pedagogisch medewerker niv 3 heb behaald ben ik aan de slag gegaan als gastouder aan huis. En gecombineerd met werken bij twb. Als gastouder ben ik gestopt omdat de kinderen groter werden.
En nu mag ik met heel veel enthousiasme aan de slag als pedagogisch medewerkster bij Domino+.
Het werk als pedagogisch medewerkster vind ik geweldig. Omdat je de kinderen ziet groeien en je ze daarin kan ondersteunen en begeleiden. En dat samen met ouders en collega’s.

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Tot snel,

Groetjes Lincy

Ilayda

Mijn naam is Ilayda en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer momenteel het derde jaar van de opleiding MBO gespecialiseerd pedagogische medewerker op het Curio college in Roosendaal.

De komende periodes zal u mij nog vaker zien op de groepen. Ik kom namelijk werken bij de kinderopvang, tussen schoolse en buiten schoolse opvang, bij Domino+. Na het aantal maanden waarin u mij heeft gezien als stagiaire ben ik nu ook een collega:). Ik heb er ontzettend veel zin in en geloof er in dat het een leuke, gezellige en sfeer volle periode zal zijn voor mij.

Liefs, Ilayda

Julliette Crezee

Hallo ik ben Juliette Crezee, geboren op 22 september 1991 en nog steeds niet getrouwd maar woon samen met mijn vriend en kindjes Dani en Nora.
Ik werk al een tijdje bij Domino+ vanaf juni 2011, ik heb eerst een klein jaartje stage gelopen toen ik de opleiding pedagogische medewerker niv 3 deed.
Na die periode mocht ik blijven als inval kracht. Hobby’s uhm nou met 2 kinderen thuis om me heen is dat soms wat moeilijk, ik geniet vooral van hen en de dingen die we samen doen.
En af en toe dan lekker shoppen en kletsen met vriendinnen en familie. Ik ben elke keer nog steeds blij dat ik na mijn stage periode als inval kracht hier ben begonnen.
Het is heerlijk werk om te doen, chagrijnig hoef je niet te zijn want 1 lachje van een klein hummeltje doet je dag weer helemaal goed!
Elke dag is anders en dat is juist zo leuk! Je ziet de kinderen die er al een tijdje komen met de maanden groeien en andere dingen doen.
En wat is er mooier dan een lach op hun gezicht toveren door even te kroelen of leuke activiteiten te doen.

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!