Confetti Maart

 

 

Vanuit het bestuur:

 

Helaas, de wereld om ons heen wordt steeds onveiliger. Dagelijks lezen we in de krant en horen we op het nieuws de vreselijkste dingen. Ook in ruimtes waar we ons toch veilig zouden moeten kunnen voelen.  J

Ook ons kinderdagverblijf is een ruimte waar iedereen zich veilig moet kunnen voelen, en om te voorkomen dat personen met verkeerde bedoelingen zomaar het kinderdagverblijf kunnen betreden hebben wij al een aantal jaar terug gekozen voor een toegangscontrole systeem op basis van uw vingerafdruk.

Veel ouders hebben nog geen scan laten maken, omdat dit een aantal weken niet mogelijk was, maar we hebben goed nieuws…..hij doet het weer!

Voor het registreren van uw vingerafdruk kunt u terecht op het kantoor tussen 9.30 uur en 12.00 uur of -’s middags van 13.30 uur tot 17.00 uur. Dit kan op woensdag, donderdag en vrijdag. De scanner slaat de afdruk versleuteld op als algoritme en is niet gekoppeld aan NAW-gegevens om uw privacy te waarborgen.

We kunnen twee ouders/verzorgers registreren per kind. Komt iemand die niet geregistreerd staat uw kind(eren) halen dan mag deze persoon aanbellen. Geef dit altijd aan de leidsters door.

Laat geen andere volwassenen binnen zonder scan! Laat kinderen ook nooit de deur ontgrendelen!

Dit gaat om uw eigen veiligheid, de veiligheid van uw kinderen en die van anderen en ons personeel!

 

Vanuit groep 2:

 

Zoals jullie allemaal gezien hebben is er weer hard geknutseld met jullie kindjes om een kleinigheidje te maken voor Valentijn. We hopen dat jullie het leuk vonden!

De komende tijd gaan we ons alweer bezig houden met de vader- en moederdagcadeautjes. Het kan dus best eens gebeuren dat er op de teentjes of vingertjes van jullie kindje nog een beetje verf zit….. We maken het zo goed mogelijk schoon hoor papa’s en mama’s! Natuurlijk maken we ook altijd door het jaar heen wensjes voor de jarige papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. We werken vaak wat vooruit, dus het kan zijn dat er een wensje is gemaakt terwijl de verjaardag pas een maand later is. Nog even verstoppen dan! Mocht het nou zo zijn dat er een opa of oma is overleden vertel het ons dan even. Zo kunnen we voorkomen dat er toch iets is gemaakt en kunnen we een pijnlijke situatie voorkomen.

En trek vooral ook aan de bel als we iemand vergeten zijn! Ook dit kan natuurlijk wel eens gebeuren….

Nou, genoeg geschreven, aan de slag met verf en kwast!

Vanuit groep 3:

 

Hallo allemaal hebben jullie allemaal een leuke vakantie gehad? Nog de polonaise gelopen op de Markt?

Hier op Domino hebben we wat afgehost. En wat zagen jullie er allemaal leuk en mooi uitgedost uit!

Ook was er hoog bezoek geweest bij Domino. Namelijk de prins, de champetter en natuurlijk ons narretje do re mi.

Super leuk was dat maar ook wel een beetje spannend voor sommige kindjes. Maar uiteindelijk was het een groot feest.

 

Op naar volgend jaar. Alaaaffff!

 

Hebben jullie weleens een kijkje genomen in onze zwerfboeken kast?

Hier kan je een boek uitkiezen en mee naar huis nemen om te lezen om deze vervolgens weer op een ander zwerfboeken station weg te zetten.

Ook staan er soms wat volwassen boeken tussen bijv. kookboeken. Deze mag u ook meenemen en thuis lekker lezen.

Heb je heel veel kinderboeken in jouw boekenkast staan die je eigenlijk niet meer leest?

NIET WEGGOOIEN!!!

Boeken moeten gelezen worden. Dus maak zwerfboeken van de kinderboeken. De boeken zwerven van kind naar kind. Dan weet je zeker dat heel veel andere kinderen net zoveel plezier hebben van jouw mooiste boeken.

Wat moet je doen om van jouw boek een zwerfboek te maken?

  1. Duik in je boekenkast en haal de boeken eruit die je niet meer leest.
  2. Vraag aan je ouders of je er zwerfboeken van mag maken.
  3. Vraag gratis zwerfstickers aan. Want een boek zonder zwerfsticker is geen zwerfboek..
  4. Vraag zwerfcodes aan op de website. Schrijf deze op de zwerfsticker in het boek.
  5. Stuur je boek uit zwerven. Kijk ook even bij de zwerftips voor de leukste plekken!

Kinderzwerfboek heeft als missie om zoveel mogelijk gelezen boeken te laten zwerven. Zo kunnen álle kinderen in Nederland leuke boeken lezen. Kinderzwerfboek is onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp en wil vooral kinderen in aandachtswijken voorzien van goede boeken. Zo wordt het taalkundig inzicht vergroot en krijgen kinderen een beter toekomstperspectief. De kans op armoede wordt verkleind.

 

Vanuit de peutergroep:

 

We nemen jullie dit keer een dagje mee op de groep.

De peutergroep start om 9.00 uur. Wij zorgen dat alles klaar staat zodat de papa’s en mama’s die op de gang staan te wachten met hun kindje om 9.00 uur meteen naar binnen kunnen. We beginnen de dag met vrij spel. Tijdens het vrij spel kiezen wij een hulpje. Dit hulpje helpt ons bij verschillende dingen, zoals fruit uitdelen, bekers uitdelen, opruimen etc..

Na het vrij spel en het gezamenlijk opruimen gaan we lekker vers fruit eten. Als we ook wat gedronken hebben en een soepstengel gegeten hebben gaan we met de kinderen naar de wc. De kindjes die nog een luier dragen worden verschoond. Natuurlijk wordt er door de ochtend heen ook regelmatig naar de wc gegaan. Ieder die klaar is met plassen en verschonen gaat in de leeshoek een boekje lezen en wacht tot we allemaal klaar zijn. Het zelf in boekjes kijken is leerzaam, plus ze leren op deze manier ook even op elkaar te wachten! Hierna gaan we met zijn allen in de kring en bespreken we het thema. We lezen een prentenboek voor uit de verteltas en gaan aan “het werk” met allerlei dingen rond het thema die in de tas zitten.

Dit alles “tovert” ons hulpje uit de kist, terwijl de andere kinderen hun oogjes dicht houden. Zodra wij zeggen dat de ogen open mogen zien zij wat er allemaal uit de kist gekomen is ( sommigen hebben dan natuurlijk al stiekem gekeken… ).

In de kring zorgt het hulpje er ook voor dat we via de dagkaarten kunnen zien wat er allemaal is gedaan en wat we nog gaan doen.

We vinden het belangrijk om elke dag een frisse neus te halen, dus zorgen we ervoor dat de jassen en schoenen klaar staan. Oh ja, zouden jullie bij regenachtig weer voor regenlaarsjes en –jasjes willen zorgen? Voordat we daadwerkelijk naar buiten gaan proberen we ook altijd nog te knutselen. Qua tijd lukt dit niet elke keer, dus kiezen we er dan voor om meteen buiten te gaan spelen. Nadat we lekker uitgewaaid zijn komen de papa’s en mama’s alweer. Dag allemaal, tot de volgende keer!

Volgende Confetti geven we jullie een inkijkje bij de 3+ groep.

 

Vanuit groep 4:

 

De maand dat de lente gaat beginnen! Nu nog het lekkere weer en we kunnen nog meer naar buiten!

De kinderen van de BSO zijn al regelmatig buiten te vinden, ze doen graag spelletjes of pakken wat uit de schuur om lekker mee te spelen.

Van fietsen tot Anna Maria koekoek, van paardje spelen tot spelletjes uit de beweegpot waarin veel leuke activiteiten zitten.

Nou zijn de kinderen die opgehaald worden van school ( de Jeroen Bosch, de Singel en de Blokwei ) al veel buiten. Want die worden lopend opgehaald.

Ze maken veel kilometers en wat doen ze dat goed! Kleine beentjes die de grote benen inhalen, onderweg wordt er veel gerend of gehuppeld en gekletst.

Je zou denken, daar hebben ze de energie niet meer voor, maar ze gaan vaak sneller dan de juf!! Voor de allerkleinste beentjes hebben we een mooie bolderkar die we dan meenemen waar ze in kunnen zitten.

En de tassen gaan er dan vaak bij.

Vanuit de Jeroen Bosch school lopen we door naar de Blokwei om de laatste kinderen op te halen.. Wat ze eigenlijk helemaal niet erg vinden want dat is weer een tussenstop met leuke speeltoestellen.

Ze kunnen daar nog even spelen tot dat we alle kinderen hebben. Onderweg naar Domino vanuit de Blokwei komen we altijd nog parkeerautomaten tegen, en ja hoor er wordt nog wel even ingekeken of iemand misschien zijn centje is vergeten er uit te halen. Soms heeft er iemand geluk!!

En dan zijn we alweer bijna bij Domino en kunnen ze lekker even zitten, wat drinken en eten en weer verder spelen.

Ps: kleren en schoenen worden wel eens vies wat een goed teken is, ze hebben dan gewoon lekker hebben gespeeld!

 

Vanuit de Dominosisters:

 

Wie ben ik:

Mijn naam is Carmen de Waard en ben geboren op 25-05-1999.

Sinds 1 februari ben ik in dienst als oproepkracht pedagogisch medewerkster in opleiding bij Domino+. Sinds september 2022 loop ik hier ook stage. 

Ik zit in de laatste maanden van mijn opleiding pedagogisch medewerker niveau 3 die ik volg op het

Curio College in Roosendaal.

Mijn hobby`s zijn koken, bakken, lekker genieten van de zon, wandelen vooral op het strand, shoppen, leuke en gezellige dingen doen met mijn moeder, vriend en vriendinnen.

Ik heb voor dit werk gekozen omdat ik blij word van kinderen. Als je zelf een mindere dag hebt word je opgevrolijkt door ze, omdat ze eigenlijk altijd enthousiast zijn, lekker ondeugend, je kan met ze kroelen, activiteiten ondernemen. Iedere dag is anders en dat maakt het werk leuk.

 

 

 

Mijn naam is Ilayda en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer momenteel het derde jaar van de opleiding MBO gespecialiseerd pedagogische medewerker op het Curio college in Roosendaal.

De komende periodes zal u mij nog vaker zien op de groepen. Ik kom namelijk werken bij de kinderopvang en buiten schoolse opvang, bij Domino+. Na het aantal maanden waarin u mij heeft gezien als stagiaire ben ik nu ook een collega:). Ik heb er ontzettend veel zin in en geloof er in dat het een leuke, gezellige en sfeer volle periode zal zijn voor mij.

Liefs, Ilyada

Scroll naar boven

Maartje Koenraad

Mijn naam is Maartje Koenraad geboren op 22.02.1986 en heb een dochtertje, Lou.
Ik ben vanaf juli 2008 in dienst bij Domino. Heb hiervoor de opleiding spw niveau 3 gevolgd.
Mijn hobby’s zijn dansen en leuke dingen doen met vriendinnen en natuurlijk met Lou.
Ik vind het super om met kinderen te werken vooral door het enthousiasme van kinderen en elke dag is anders. Domino+ voelt als een tweede thuis.

Martine

Ik ben Martine. Geboren op 01.07.1982. Ik ben samenwonend en heb twee kindjes.
Aimée van 4 en Ella van 2.
Ik ben sinds 13 september 2001 werkzaam bij Domino +. Ik heb de opleiding spw aan het Baronie in Breda gevolgd.
De reden dat ik het werken bij Domino + zo leuk vind is omdat ik iedere dag weer de warmte en gezelligheid van al de kindjes mag ervaren.
We maken van iedere dag weer een feestje!

Anja Schläfli

Mijn naam is Anja Schläfli, geboren op 31.10.1979.
Ik ben getrouwd met Serge en wij hebben samen 2 kinderen, Sebas en Ivar.
In mijn vrije tijd ben ik graag op pad; met mijn gezin of vriendinnen, sporten en shoppen.
Ik ben in 2001 als stagiaire begonnen op kdv Domino en na het afronden van mijn opleiding Kinderopvang op het Baronie College in Breda kon ik gelukkig blijven.
Vanaf 2011 vindt u me vooral op kantoor en af en toe op de groep. Sinds 2014 ben ik bestuurslid.
Deze afwisseling maakt het werk ontzettend leuk en uitdagend.
Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken en de sfeer bij ons is gezellig, laagdrempelig en gemoedelijk.

Coby Jongmans

Ik ben Coby Jongmans – van Merrienboer, geboren op 8 augustus 1958. Getrouwd met André Jongmans.
Ik ben de trotse moeder van Femke, Emil en Marleen en heb 5 kleinkinderen , Jardi, Leila, Nowa, Milou en Manouk waar ik natuurlijk nog veel trotser op ben.
In 1987 ben ik gestart als vrijwilligerster bij peuterspeelzaal `De Boefjes`en vanaf 1989 ging ik op verzoek van het toenmalig bestuur aan de slag als peuterleidster bij peuterspeelzaal `Harlekijntje`.
Vanuit hier ben ik m´n opleiding gaan volgen, eerst een thuisstudie, later de LKC en direct aansluitend de opleiding Directie Kinderopvang bij het Regionaal instituut voor beroepsonderwijs in ’s-Hertogenbosch, mijn lievelingsstad trouwens. 1 September 1995 was het dan zo ver en kon ik beginnen met het realiseren van mijn droom, kinderdagverblijf Domino. Mijn baan, het werken met kinderen, ouders en een leuk team brengt mij veel afwisseling en voldoening.
Ik kan hier knutselen, kroelen, organiseren, heb gesprekken met ouders, leidsters en externe partijen, zit op kantoor en sta op de groep, elke dag is weer een verrassing.
Ik lees graag, vind het heerlijk om een stuk te lopen en zo m’n hoofd leeg te maken en genieten van zon, zee, strand en heel veel soorten muziek.

Selina

Beste ouders en verzorgers.

Hallo, mijn naam is Selina, ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn man en kinderen in Roosendaal. Wij hebben samen twee zonen van zes en vier jaar oud.
Per 1 september ga ik starten bij Domino+, voor mijzelf geen onbekend terrein. Tijdens mijn opleiding heb ik stage mogen lopen bij Domino+ en ook onze eigen kinderen hebben gebruik gemaakt van de opvang bij Domino+.
Het enthousiasme, hun energie en de eerlijkheid van kinderen is wat me erg aantrekt en wat het werken met kinderen bijzonder maakt.
Ik heb onwijs veel zin om me aan te sluiten bij Domino+ en om jullie te gaan leren kennen.


Tot snel,
Groetjes Selina.

Peggy Randsdorp

Hallo,
Ik ben Peggy Randsdorp, geboren op 18 juni 1974.
Ik woon samen met Jan de Vugt en mijn dochters Isa (’98) en Luna (’01) in Oud Gastel.
In 1995 heb ik mijn mbo LKC diploma behaald en ben ik op 1 juni 1996 komen werken op kinderdagverblijf domino+.
Werken met kinderen, dat wilde ik altijd al.
Ze maken me blij en ik geniet van hen, hun te zien groeien en te ontwikkelen, daar in de ondersteunen en te stimuleren. Maar ook vooral het thuis gevoel te geven, veilig , liefdevol en welkom. Dit ook met betrekking tot de ouders. Hoe fijn als je dit werk mag doen!
Mijn hobby’s zijn bakken, zingen, op vakantie gaan en quality time doorbrengen met familie en vrienden.
Als persoon ben ik over het algemeen vrolijk, eerlijk, open, en enorme kletskous en hou van humor.

Rowan de Groen

Ik ben Rowan de Groen en ben geboren op 21.04.1990. Ik heb de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 afgerond en sinds Juni 2010 ben ik werkzaam bij Domino.
Ik heb een eigen huisje waar ik heel blij mee ben. Ik heb voor dit werk gekozen, omdat ik al van jongs af aan graag met kinderen wilden werken, de afwisseling en de dankbaarheid van de kinderen zorgen er voor dat ik iedere dag met een glimlach naar het werk ga.
Voel me thuis bij Domino+ en je bouwt een band op waardoor je het vertrouwen van een kind en ouders hebt.
Mijn hobby’s zijn voetbal, fitness, festivals en allerlei andere leuke dingen ondernemen met familie en vriendinnen/vrienden.

Martine Manné

Hallo, ik ben Martine Manné, geboren op 29.08.1973. Sinds 21-04-2007 ben ik getrouwd met Marc Manné.
Samen hebben wij 2 kinderen, Lot (geboren op 2 mei 2003) en Sjors (geboren op 12 juni 2006).
Ik heb de HBO-SPH gedaan, en werkte na mijn afstuderen op het Sterrebos.
Toevalligerwijs kwam ik bij Domino terecht en ik werk hier vanaf januari 1997, dus al meer dan 20 jaar!
Voordat ik mijn opleiding ging doen had ik nooit gedacht dat ik werken in de kinderopvang zo leuk zou vinden!
Het is afwisselend, geen dag is hetzelfde, je krijgt zoveel liefde, vrolijkheid en gezelligheid van de kindjes en het contact met ouders vind ik ook erg leuk.
Ik vind het interessant om te zien hoe de kindjes zich ontwikkelen en het geeft een voldaan gevoel als een kindje na 4 jaar bij ons als zelfverzekerd individu-tje de basisschool binnen stapt.
Maar een dag waarop je lekker hebt kunnen voorlezen, een verdrietig kindje hebt kunnen troosten en met zijn allen iets leuk hebt kunnen knutselen geeft ook een heel voldaan fijn gevoel. En dan ook nog met zulke collega’s om je heen, wat wil je nog meer!
Dit alles maakt dat ik er na 20 jaar nog steeds van geniet om hier te mogen werken!
Op de dagen dat ik niet bij Domino+ ben vind ik het heerlijk om mijn hobby uit te voeren : armbanden maken.
En daarnaast knutsel, prul en verf ik van alles en nog wat!

Desiree de Jong

Lieve ouders/verzorgers van de kinderen van Domino+

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Desiree de Jong. Ik ben geboren op 12 juli 1987 en ben mama van Nora. Ik woon in Bergen op Zoom maar kom vanaf juni weer terug naar Roosendaal gereden om 3 dagen in de week begeleidster te zijn van jullie kids. In 2008 mocht ik na mijn stage bij Domino blijven werken als kinderopvang leidster niveau 3. Hier heb ik 6 jaar met heel veel liefde mogen werken maar kwam er in de crisisperiode van 2014 hier helaas een einde aan.
Sindsdien heb ik me altijd op het gebied van baby’s en kinderen kunnen ontwikkelen. Ik heb een korte periode gewerkt bij de Prenatal in Bergen op Zoom en ben daarna gaan werken op een buitenschoolse opvang in Bergen op Zoom. Toen ik moeder werd ben ik overgestapt naar meer vrijheid en ben ik als nanny gaan werken bij een gezin in Wouw. Dit was ook voor en naschoolse opvang maar dan bij het gezin thuis. Zo had ik tussendoor, tijdens schooltijd, tijd en ruimte voor mijn eigen gezin en huishouden. Hier ben ik sinds Februari 2022 mee gestopt omdat de kinderen groter en zelfstandig werden.
Maar nu ben ik weer terug bij Domino!

Ik heb er super veel zin in en kijk erg uit naar de kennismaking met jullie.

Tot snel!

Groetjes Desiree

Xiomara

Ik ben Xiomara, geboren op 18.09.1959, ik ben getrouwd met Ger en moeder van Prince & Jerry. Ik ben sinds 01-09-1995 in dienst eerst bij Domino, nu Domino+. Mijn opleiding: LKC Pedagogisch werk Niveau 4 Medical Missionary Health Training. Piramide -methode Natuurvoedingsadviseur. Mijn hobby’s zijn: Fitness, wandelen, goede gesprekken voeren, zwemmen (in de zee), winkelen en lezen. Waarom ik met kinderen werk: wanneer je met kinderen werkt blijf je jong en je kan veel van ze leren. Wij volwassenen mogen als kinderen zijn, ze blijven niet lang boos en ze zijn eerlijk. Verder zijn ze grappig je kan ermee lachen. Kortom, kinderen hebben geen zorgen.

Lincy Clement van Eekelen

Mijn naam is Lincy Clement van Eekelen, geboren op 20 April 1993.
Sinds 10-08-2017 getrouwd met Pim Clement en wij wonen samen in Roosendaal.

Mijn hobby’s zijn wandelen met onze hond, winkelen, boek lezen en er lekker samen op uit met mijn man, familie & vrienden.

Ik heb in 2011/2012 stage gelopen bij domino in mijn tweede leerjaar met heel veel plezier.
Nadat ik mijn diploma pedagogisch medewerker niv 3 heb behaald ben ik aan de slag gegaan als gastouder aan huis. En gecombineerd met werken bij twb. Als gastouder ben ik gestopt omdat de kinderen groter werden.
En nu mag ik met heel veel enthousiasme aan de slag als pedagogisch medewerkster bij Domino+.
Het werk als pedagogisch medewerkster vind ik geweldig. Omdat je de kinderen ziet groeien en je ze daarin kan ondersteunen en begeleiden. En dat samen met ouders en collega’s.

Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten.

Tot snel,

Groetjes Lincy

Ilayda

Mijn naam is Ilayda en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer momenteel het derde jaar van de opleiding MBO gespecialiseerd pedagogische medewerker op het Curio college in Roosendaal.

De komende periodes zal u mij nog vaker zien op de groepen. Ik kom namelijk werken bij de kinderopvang, tussen schoolse en buiten schoolse opvang, bij Domino+. Na het aantal maanden waarin u mij heeft gezien als stagiaire ben ik nu ook een collega:). Ik heb er ontzettend veel zin in en geloof er in dat het een leuke, gezellige en sfeer volle periode zal zijn voor mij.

Liefs, Ilayda

Julliette Crezee

Hallo ik ben Juliette Crezee, geboren op 22 september 1991 en nog steeds niet getrouwd maar woon samen met mijn vriend en kindjes Dani en Nora.
Ik werk al een tijdje bij Domino+ vanaf juni 2011, ik heb eerst een klein jaartje stage gelopen toen ik de opleiding pedagogische medewerker niv 3 deed.
Na die periode mocht ik blijven als inval kracht. Hobby’s uhm nou met 2 kinderen thuis om me heen is dat soms wat moeilijk, ik geniet vooral van hen en de dingen die we samen doen.
En af en toe dan lekker shoppen en kletsen met vriendinnen en familie. Ik ben elke keer nog steeds blij dat ik na mijn stage periode als inval kracht hier ben begonnen.
Het is heerlijk werk om te doen, chagrijnig hoef je niet te zijn want 1 lachje van een klein hummeltje doet je dag weer helemaal goed!
Elke dag is anders en dat is juist zo leuk! Je ziet de kinderen die er al een tijdje komen met de maanden groeien en andere dingen doen.
En wat is er mooier dan een lach op hun gezicht toveren door even te kroelen of leuke activiteiten te doen.

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!

Houda Bouasria

Mijn naam is Houda Bouasria en ik ben geboren op 20 mei 1998.
In het laatste jaar van mijn studie Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb ik bij Domino+ stage gelopen.
Ik had het erg naar mijn zin en wilde geen afscheid nemen van de kindjes en mijn collega’s.
Dat is een van de redenen dat ik terug ben gekomen. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, omdat het elke dag anders is en kinderen je altijd kunnen opvrolijken met hun lachjes.
Ik vind het super om te zien hoe kinderen groeien en vind het leuk om kinderen hierbij te stimuleren. Verder vind ik werken bij Domino+ in een woord top!